Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 05. 24. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szöllösy Gábor

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Dr. Horváth Gábor professzor és kutató tartott előadást sziládys diákoknak. Néhány hónapja a Bibó, nemrégiben a Szilády Gimnázium tartott előadást diákok számára a halasi származású biofizikus kutató. A téma szerteágazó volt, a bőrfestés okától, az állatok mozgásának művészeteken megjelenő hibáiról és azok okairól mesélt többek között. Tartsanak velünk, egy-két érdekességet mi is megtudunk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: 1 éves kortól 3 éves korig, mozgás, táplálkozás, szobatisztaság- a részleteket Kovács Klaudia védőnő mondja el. A gyermekek a stabil állás után stabil járásra, futásra váltanak. 1 éves kortól kinyílik a világ számukra, hatalmas mozgásfejlődésen esnek át. Nem könnyű ez az időszak az édesanyák számára, hiszen a gyermekek mindent megtesznek azért, hogy felfedezzék a világot. Egy másodperc alatt akár tíz métert is megtesznek, szárnyakkal sem lehet utolérni őket. A táplálkozás is kiszélesedik, ebben a korban mindent meg lehet már kóstoltatni a picikkel, de vigyázni kell a mértékkel és nem szabad minden esetben a gyermekek kívánságait előtérbe helyezni. A teljes szobatisztaság elérése egy folyamat, türelem, nyugalom és kitartás kell a teljes siker eléréséhez, legfőképpen a szülők részéről. Kovács Klaudia védőnővel beszélgettünk a részletekről. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Egyre jelentősebb lehet a klímaváltozás hatása. Jó hír: nem jelent azonnali veszélyt az európai édesvizekben lévő mikroműanyag. Ígéretes felfedezés: köpenyanyag segíthet megismerni a Holdat. Magyar szakemberek is közreműködnek az űr megtisztításában. A zsugorodás okozhatja a holdrengést. Üzembe helyezték az egyciklusú lézerrendszert Szegeden. Napok helyett 1 órán belül meglehet a laboreredmény egy új gyorsteszttel. Telített zsírokban rejlik az elhízás és a depresszió kapcsolata. Minél előbb el kell távolítani a kullancsot. (ismétlés)  

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Vásáry André

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Áldozatsegítő szolgálat - Farkasné Wodring Zsuzsa őrnagy asszonnyal beszélgetünk. A Kaleidoszkóp mai adásában Farkasné Wodring Zsuzsa őrnagy asszonnyal az Áldozatsegítő szolgálat munkájáról beszélgetünk. Sajnos egyik pillanatról a másikra történhet velünk vagy a környezetünkben olyan esemény, amely kiszolgáltatottá, tehetetlenné tesz bennünket. Ilyenkor jól jöhet ha tudjuk: van segítség! Legyen szó az anyagiakról, vagy az érzelmi támaszról, esetleg az ellopott okmányok pótlásáról, az ingyenesen hívható szám "másik végén" szakavatott személy áll rendelkezésünkre! Fogadják adásunkat szeretettel! Beke L.

14:00 – S’örömkonyha: Nyúlhús az asztalon - Mester Sándor a vendégünk, aki egy kis ínyencséget hozott nekünk. Régi emlékeket idézve, nyúlból készül a főfogás, mely természetesen elkészíthető más típusú húsból is. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Sárospataki cserediákok a Sziládyban, Eperjesi Klaudia, Balla Adrienn, Volenszky Fanny és Vida Zsófia nyilatkoznak. Több éve szokás, hogy így tavaszon néhány diák a Sziládyból a Sárospataki református Gimnáziumba látogat, miközben onnan Kiskunhalasra érkeznek diákok az intézménybe. A négy bűbájos hölgy a kétnyelvű képzésben vesz részt, melynek részleteiről, az egyházi iskola nyújtotta lelki pluszról mesélnek. Nyári munkák időszaka van, elmesélik, hogy évek óta dolgoznak nyáron, kávézóban, pincérkednek, egyszóval használják nyelvtudásukat, gyakorlatias tudásra tesznek szert! Diákok menjetek dolgozni a nyáron, hallgassátok a lányokat, mennyi haszna és élvezete van ennek a dolognak!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Kolin Péter: A középső fiúk

19:15 - Irodalom az éterben: Az utolsó gavallér és Tamási Áron: Ábel az országban

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református(ismétlés) és Lélekműhely: Az árucikk szemlélet hitre gyakorolt hatása 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök