Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 05. 26. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Tóth Gergely

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel!-  Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: Zseni Zsuzsa városunk szülötte közel hat éve él, tanul és dolgozik Norvégiában. Nemrégiben koncertezni érkeztek a Thorma János múzeumba a Bjorgvin trióval nagy örömünkre! Az egy éve együtt dolgozó trió másik két tagja Vladimíra Šcˇigulinská szlovák származású hegedűművész, valamint a norvég Morten Andre Larsen gitárművész. Természetesen megragadtuk az alkalmat és részletesen beszámol Zsuzsa az elmúlt évek történéseiről az életében. No és bepillantunk egy norvég fiatalember életútjába, szintúgy a szlovák hölgy döntésébe, amely Norvégiába vitte. Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: A Keresztapa (The Godfather) Mario Puzo azonos című regényéből készült 1972-ben bemutatott világhírű filmdráma Francis Ford Coppola rendezésében Marlon Brando, Al Pacino, Robert Duvall és James Caan főszereplésével. A filmről és az ugyanolyan híres zenéjéről essék szó mai adásunkban.(ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)               

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Halas Anno: Második világháború Halason. Légvédelem, laktanyák és alakulatok témakörei mellett kiderül a műsorból, hogy hányan haltak meg a második világháború idején Kiskunhalason. Mi történt 1944 októberében a város környéki harcok idején - erről beszélgetünk Végső István történésszel.(ismétlés)

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Kolin Péter: A középső fiúk

19:15 – Irodalom az éterben: Tamási Áron: Ábel az országban

20:00 – Aréna (ismétlés)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A család és a bizalom kapcsolata 1.  2. rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök