Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 06. 17. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Antal István

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! -  Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: A legboldogabb emberek a dánok - Fodor Dani élménybeszámolója. Városunk szülötte Fodor Dániel nemrégiben két hónapot töltött Dániában egy biofarmon. A világjáró fiatalember úgy érezte magát ott, mint Alice csodaországban. Olyan kedvességgel és segítőkészséggel, pozitív hozzáállással és nyitottsággal találkozott, amit soha nem tapasztalt. Ez jellemző szinte minden dánra, meséli Dani, bárkivel találkoztam, nem kellett segítséget kérnem, magától kínált segítséget ha látta gondom van, egy kiadós mosoly és jó beszélgetés kíséretében. Megmondom őszintén, riporterként folyamatosan azt éreztem a beszámoló alatt, hogy milyen jó lenne, ha ez Magyarországon is így lenne, nekünk is, a környezetünknek is, rámosolyogni, segíteni, nyitottan elfogadni egymást. Nem is csoda, hogy a dánok a felmérések szerint a legboldogabb embernek érzik magukat. De nem az anyagi jólét miatt, hisz a magas nemzeti jövedelem ellenére meglepően szerényen és egyszerűen élnek. Tartsanak velünk, hogy feltöltődjenek Önök is pozitív életérzéssel!(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Diákként kézilabda játékvezető - Kiss Attila Dezső a KRK Központi Általános Iskola tanulója. Kiss Attila Dezső a Központi Általános Iskola 7. b osztályos tanulója nemrég tette le a játékvezetői vizsgát, az 52. Bibó Kupán pedig öt mérkőzést vezetett. A tapasztalatokról, izgalmakról, nehézségekről beszélgettünk Attilával. Azt is elárulta, hogyan szerette meg a kézilabdát és kik a játékvezetői példaképei. Célok és álmok a kézilabdázásban és a játékvezetésben, rövid- és hosszútávon. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Tuska Anna hittan tanár és Pál Eszter teológus, két fiatal pályakezdő tapasztalatai

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Sikerült bizonyítani Stephen Hawking jóslatát a fekete lyukakról. Jöhet az új tervezésű, környezetkímélő repülőgép. Itt az áramtermelő szobabicikli. Érkezik a levegő nélküli autógumi. Okos-tankönyv segíti a tanulást. Pumpáló szívtapasz segíthet a szívrohamon átesetteken. Forradalmi módszer jöhet a rákgyógyításban. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Pataki Zita 2. rész "A megosztott öröm dupla öröm, a megosztott bánat fele bánat. Ha 1 év próbálkozás után kimondják, hogy meddő a pár, akkor el kell menni tanácsadóhoz, pszichológushoz, mert nagyon sokat tud segíteni. 5 államilag támogatott lombik eljárás van. Ha valakinek van energiája, pénze és ideje, akkor többnyire mindet kihasználja. Bár van amikor már a második után feladják, és inkább örökbe fogadnak, mert tényleg megterhelő tud lenni a szervezet számára. A hormonok nagyon erősen befolyásolják az életünket. Nálam még a nyolcadik-kilencedik lombikozásnál is volt olyan, hogy kikeltem magamból, és ezt nagyon nehéz kezelni - főleg egy érzékenyebb férfinak."  "Aki lombikozik, jó ha nem titkolja: Ne legyen szégyenérzet, ne érezze magát senki selejtnek, mert a lombik amúgy is egy nagyon kényes terület. Ha nincs támogatás, és tabu van körülötte, akkor még nehezebb, és lehet, hogy ez szüli a sikertelenséget. Ezért is jó, ha vannak segítők, ha van aki támogat bennünket - barátok vagy a család. A legnagyobb kaland az életben ha látod magadból és a szerelmedből az életet. Nekem ez csak álom szintig jutott az életemben, de legalább álmaimban azért valóban játszom a gyermekemmel."(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:A három autó

19:15 - Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: A fekete város

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely:Az Isteni igazságosságra vonatkozó kérdések 1.  3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Danielle Steel - Keresztutak