Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 07. 15. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Horváth Domonkos agykutató, egyetemi tanársegéd, cserkészvezető

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! - Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Somoskövi Ákos a Corvinus nemzetközi gazdálkodás szakáról mesél. Az első év sikeres vizsgái után tapasztalatairól mesél Ákos. Már a középiskolai évek alatt részt vett az egyetem Mathias Corvinus Kollégiumának felkészítő munkájában. Hallunk tőle bejutásról, tantárgyfelvételről, tanulásról, csoportmunkáról és egyetemi életről.  Közgáz iránt érdeklődők figyelem, tartsatok velünk!(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: A TFA, vagyis a legerősebb tűzoltó jelenleg Csernák Zsolt, tűzoltó főtörzsőrmester, megbízott szerparancsnok. Harmadszor lett a világ legerősebb tűzoltója a halasi főtörzsőrmester, megbízott szerparancsnok, Csernák Zsolt. A verseny három nagyon komoly feladatból áll, amelyek óriási mértékben megterhelik az indulók szervezetét. Hogy milyen akadályok, nehézségek, technikák segítik vagy nehezítik a versenyt, azt Zsolt mondja el a riportban. De miért is lesz tűzoltó valakiből, aki eredetileg nem is ezt a szakmát választotta magának? A választ a legerősebb tűzoltótól Csernák Zsolttól kaphatják meg. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Ausztrál cserediákkal Bartha Bíborkával és segítőjével Péter Imréné Anival beszélgetünk.

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Hatalmas ókori palotát hozott felszínre a szárazság. Visszavadítanak magyar erdőket egy természetvédelmi program keretében.  Speciális izmok alakítják ki a kérlelő kutya-tekintetet. Az elektromos cigaretta károsíthatja az agyi őssejteket. Könnyen túléli a nagy sugárzást az űrpenész. Új módszert találtak az idegen élet keresésére. Ronthatja a meteorológiai mérések pontosságát az 5G mobilhálózat. Pluszcsont nőhet a koponyára, ha túl sokat mobilozunk. Öt év múlva már nem fogunk okostelefonokat használni. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: A Sztárportréban Tóth Szabi! A Sugarloaf Zenekar idén 24 éves, az új lemez címe Sputnik! Szabi és a műsorvezető Szabolcs, a lemezen szereplő témák közül beszélt meg néhányat, közben felmerültek ezek a kérdések is: - Neked célod az, hogy letedd sorban az összes bűnödet? - Legyünk büszkék magunkra? A fenti kérdésekre a műsorban mélyrehatóan kapunk választ, emellett Szabit is jobban megismerjük, és az is kiderül, hogy milyen szempontból kezd változni a zenész. Tóth Szabi: "Én mindig a mélységeket és a magasságokat élem, a hétköznapokban is, és akár egy napon belül is. Lázadó típus vagyok. Ok-okozattal működöm, a saját magam által felállított logikai eszmék mentén. Ha ebben a rendszerben valaki logikusan be tudja bizonyítani például azt, hogy valamiben nincs igazam - ami nem nehéz -, akkor tudom azt mondani, hogy én gondoltam rosszul. Az a típus vagyok, akinek ami a szívén, az a száján. Nem nagyon szoktam véka alá rejteni a véleményemet. Ezzel nagyon sok embert megbántottam már, pedig mindig igyekszem becsomagolni amit mondani szeretnék, hogy ne bántsam meg a másikat, de az esetek többségében ez nem szokott sikerülni." (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: A kék tollú gácsér és Anahit - örmény mesejáték

19:15 - Irodalom az Éterben: Szécsi Margit: Vadak jegyében

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Az emberek és az egyház kapcsolata 3. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A hobbit és J.R.R. Tolkien -  A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége