Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 07. 16. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Kisarik Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel – Bödecs Pál - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Arcjáték a művész keze alatt, Virágné Színes Ilona tanárral, alkotóművésszel beszélgettünk. Július 17-ig látható az Arcjáték című kiállítás a Közösségek Házában, különleges forma és színvilág tükröződik Virágné Színes Ilona tanár és alkotóművész munkáiban. Hogy hogyan is készülnek ezek a képek, milyen maga az alkotás folyamata és miért is alkot a művész, erre is választ kaphatnak Icustól. A következő kiállítás augusztus 20-án tárja majd a nagyközönség elé az alkotóművész legújabb termését. A részletekért hallgassanak bele a riportba! (kép forrása: halasmedia.hu) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Muri Enikő a Sztárportréban! Az énekesnő szerint minden napot úgy kell élni, mintha az lenne az utolsó. Eljátszottunk a gondolattal, hogy tényleg a mai az utolsó. "Sikerült az elmúlt években úgy alakítani a dolgaimat, hogy ha egyszer vége, akkor tudjam azt mondani, hogy tiszta a lelkiismeretem - mindenkit felhívtam, mindent megtettem amit akartam. Ez egy folyamat. Sokkal türelmesebb, elfogadóbb lettem, magamhoz képest egy nagyobb átalakuláson mentem keresztül." Enikő szakmai életében az egyik legnagyobb változás az volt, amikor a Sugarloaf zenekarhoz csatlakozott énekesnőként. Magánéletében egy műtét is okozott olyan változást, ami felnyitotta a szemét. Enikő életében korábban is rendszeres volt az egészségügyi szűrés, talán ennek is köszönhető, hogy jelenleg is a legjobb formájában láthatjuk színpadon. (forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Mesterségek címere sziládys témahétről mesélnek Patai Nóra Alexa és Harnóczi Virág

13:00 – Vedd és olvasd: Ne kérdezd, ki voltam... – Karády Katalin, a díva emlékére - dr. Téglás Péter ajánlója. Mihalicza Tamás, 1990-ben írt méltatása Karády Katalinról: Egy fájón búgó hang valahonnan az Égből. A szívre helyezett parázs pergő hamuja. Akinek lábánál a tenger álmodott. Dizőz és nemzeti intézmény: Karády Katalin. Olyan gyémántragyogású csillag volt, amit itthon és a halált süvöltő orosz hómezőn ugyanúgy látni lehetett. Mert a legszebb csók volt, amit meg nem adott az élet. Égve dobták el, mert mindig izzott valami jéghideg forrósággal. Nem volt jó színésznő, csupán elhitető színésznő volt. Szögletes mozgású, tündéri trampli. Mégis talán maga Ady Endre is beleszeretett volna. Dalaival az emberek szívét csókolta meg, hogy tovább tudjanak dobogni... A háta volt zseniális, ahogy elmenni tudott. Elvitte vállán az időt, a filmjeit, a legendáját... Az ítéletet, a rá mért titokzatos büntetést kutatta, a Labirintus bejáratát. A bűnös nő, aki elkárhozni nem tud, s ezért a férfiak végzetévé lesz. De ez a végzet mindig közös. Elment, elrohant, mert elégett a szíve. Játszott a történelemmel, játszott és énekelt. Majd odahagyott huszonvalahány filmet, sikert, álmokat, s egy elveszített háborút. Átkelt az óceánon, hogy kalaposnő legyen. "Ne kérdezd, ki voltam, / A csókodat én akartam, / ha majd egyszer megsokalltad, / azt mondom - agyő!" Lehullott a parázs a hamvadó cigarettavégről. Végigszívták. Ő vissza sem nézett, és nem mondhatta senki, hogy AGYŐ. (Mihalicza Tamás, 1990) (ismétlés)

14:00 – Önindító: Ifj. Csapi Antal edzővel és Felhő Viki birkózóval beszélgetünk. Sport sérülés okán az idei birkózó EB elúszott, ám töretlen lelkesedéssel és óriási kitartással edz Viki. Az idén Budapesten megrendezésre kerülő U23-as birkózó világbajnokságon reméljük sikerül megmutatnia Vikinek, hogy mit tud. Beszélgettünk a sportágról, miért is az egyik legnehezebb sportág a birkózás, hogy is áll hazánk nemzetközi viszonylatban. Természetesen megismerjük Viki továbbtanulási terveit, a Halasi Birkózó klub örömeit, eredményeit és közeljövőt illető terveit.  Feltétlenül tartsatok velünk!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Megtalálhatták Orseolo Péter király eredeti sírhelyét. Műanyagevő gomba tüntetheti el a hulladékot. Áramot és tiszta vizet állít elő egy új eszköz. Másodszor is leszálltak a Ryugu kisbolygón. Rontja-e a szemet, ha túl közelről nézzük a monitort? Már egyetlen doboz energiaital is káros az egészségre.  A szokatlan táplálkozás lehet az autizmus új diagnosztikai mutatója. Áttörés: visszafordítható a kar és a kéz bénultsága az idegek áthuzalozásával. (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

19:00  - Szép Álmokat: Anahit - örmény mesejáték

19:15 - Irodalom az Éterben: Szécsi Margit: Vadak jegyében

 20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés), Lélekműhely: Az emberek és az egyház kapcsolata 3. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége