Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 07. 17. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Labundy Norbert, jogász, jegyző, a Mária Út önkéntes szervezője

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Vedd és olvasd: Ne kérdezd, ki voltam... – Karády Katalin, a díva emlékére - dr. Téglás Péter ajánlója. Mihalicza Tamás, 1990-ben írt méltatása Karády Katalinról: Egy fájón búgó hang valahonnan az Égből. A szívre helyezett parázs pergő hamuja. Akinek lábánál a tenger álmodott. Dizőz és nemzeti intézmény: Karády Katalin. Olyan gyémántragyogású csillag volt, amit itthon és a halált süvöltő orosz hómezőn ugyanúgy látni lehetett. Mert a legszebb csók volt, amit meg nem adott az élet. Égve dobták el, mert mindig izzott valami jéghideg forrósággal. Nem volt jó színésznő, csupán elhitető színésznő volt. Szögletes mozgású, tündéri trampli. Mégis talán maga Ady Endre is beleszeretett volna. Dalaival az emberek szívét csókolta meg, hogy tovább tudjanak dobogni... A háta volt zseniális, ahogy elmenni tudott. Elvitte vállán az időt, a filmjeit, a legendáját... Az ítéletet, a rá mért titokzatos büntetést kutatta, a Labirintus bejáratát. A bűnös nő, aki elkárhozni nem tud, s ezért a férfiak végzetévé lesz. De ez a végzet mindig közös. Elment, elrohant, mert elégett a szíve. Játszott a történelemmel, játszott és énekelt. Majd odahagyott huszonvalahány filmet, sikert, álmokat, s egy elveszített háborút. Átkelt az óceánon, hogy kalaposnő legyen. "Ne kérdezd, ki voltam, / A csókodat én akartam, / ha majd egyszer megsokalltad, / azt mondom - agyő!" Lehullott a parázs a hamvadó cigarettavégről. Végigszívták. Ő vissza sem nézett, és nem mondhatta senki, hogy AGYŐ. (Mihalicza Tamás, 1990) (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Honti Irénke izraeli úti beszámolója. Irénke evangélikus lelkész, így nem csoda, hogy hatalmas hatást tett rá, hogy végigjárhatta a biblia eseményeinek helyszíneit. Betlehem, Názáret, megannyi csodálatos hely. Milyen egy sabbat napjainkban, no és milyen helyszínekkel és emberekkel találkozott Irénke útja során, megtudják, ha velünk tartanak! (ismétlés)

11:00 – Jóllét: Világbajnok gyorstollasozó lett párosban Modok Benőné Marika, Igás Andor szakosztályvezető kísérte el. Ötödik alkalommal rendezték meg, idén Budapesten a Tüskecsarnokban az ICO gyorstollas világbajnokságot. Modok Benőné Marika az 50 pluszos korosztályban párosban játszott Gerber Zsuzsannával. Óriási küzdelemben a döntőben a japánok ellen játszottak, ahonnan végül győztesen kerültek ki. Marika hihetetlen mentális összeszedettséggel, csak a játékra figyelve fel tudta venni Zsuzsa ritmusát. Így lettek ők a nyerő páros. Igás Andor a KB Autoteam SE Szitakötők gyorstollas szakosztályának vezetője is szerény örömmel számolt be a sikerekről, a versenyről és az eredményekről. Több halasi versenyző is kiválóan helyt állt, a részleteket a riportban hallhatják. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Hogyan vezessünk extrém melegben? Mit kezdjünk a frontokkal? Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke válaszol a kérdésekre. Nagyon nehéz az extrém melegben a vezetésre koncentrálni. Mindenkinek ismerni kell a saját gyenge pontját, azt ilyenkor nem érdemes túllépni, a balesetek elkerülése érdekében. Nincs válasz arra, hogy miért előznek a magyarok úgy, mint az őrültek, de az biztos, hogy nem a közlekedésen kell időt spórolni. A frontok is hatalmas befolyással vannak a szervezetre, óvatosan, figyelmesen kellene a közlekedésben, mint társas játékban részt venni. Ötletek és tanácsok Knezsik Istvántól, az Autós Nagykoalíció elnökétől.

14:00 – Sztárportré: Muri Enikő a Sztárportréban! Az énekesnő szerint minden napot úgy kell élni, mintha az lenne az utolsó. Eljátszottunk a gondolattal, hogy tényleg a mai az utolsó. "Sikerült az elmúlt években úgy alakítani a dolgaimat, hogy ha egyszer vége, akkor tudjam azt mondani, hogy tiszta a lelkiismeretem - mindenkit felhívtam, mindent megtettem amit akartam. Ez egy folyamat. Sokkal türelmesebb, elfogadóbb lettem, magamhoz képest egy nagyobb átalakuláson mentem keresztül." Enikő szakmai életében az egyik legnagyobb változás az volt, amikor a Sugarloaf zenekarhoz csatlakozott énekesnőként. Magánéletében egy műtét is okozott olyan változást, ami felnyitotta a szemét. Enikő életében korábban is rendszeres volt az egészségügyi szűrés, talán ennek is köszönhető, hogy jelenleg is a legjobb formájában láthatjuk színpadon. (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Digitális Pedagógus Díj - beszélgetés Kovács Ibolyával az Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettesével. Az IKT eszközök kreatív alkalmazása a tanítási gyakorlatban című pályázat során 150 beérkezett projekt közül a legmagasabb pontszámot érte el Kovács Ibolya és Jakabfi Márta projektje. Megtudhatják, honnan is indult el a története ennek a projektnek, a kényszer, az iskola nyomása, a fáradtság elleni kreatív pedagógiai munka csodákra képes. A robotokkal való térbeli alkotás, egy mese feldolgozása és az ahhoz kapcsolódó digitális eszközök használata rendkívül sok képességet fejleszt, azon kívül, hogy izgalmas is a diákok számára. Kovács Ibolya a Fazekas Mihály Általános Iskola földrajz-rajz szakos tanárával, Jakabfi Mártával együtt valósította meg azt a projektet, amely bekerült a digitális módszertárba és a jógyakorlatok közé, a részletekről Kovács Ibolyával beszélgettünk.

19:00 – Szép Álmokat: Anahit - örmény mesejáték

19:15 – Irodalom az Éterben: Szécsi Margit: Vadak jegyében

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – Az emberek és az egyház kapcsolata 3.  3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége