Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 08. 02. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Palotai Krisztina

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! : Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Patocskai Tamással beszélgetünk az aug. 3-i kunfehértói családi napról. A Fehértó Nonprofit KFT ügyvezetője és csapat újabb tóparti programmal örvendezteti meg a környéket, mely most a fiatal gyermekes családokat célozza. Saját maga is három gyermekes apuka lévén sejti, mi az, ami megörvendezteti a gyerekek és szülők szívét. A koncertek és programok beszámolója mellett hallhatunk arról is, milyen sikeres volt a néhány hete lezajlott Fehértone nagy fesztiváljuk is. Átlépték a bűvös 15 ezres látogatottsági határt, a neves fellépők pedig már bejegyezték őket koncert naptárukba! Most hétvégén tehát jöjjenek a gyerekek és családok igényei, műsorai. Tartsanak velünk a beszélgetésben! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: A terhesség 2. trimeszteréről beszélgettünk Orbánné Kis Georgina védőnővel. A terhesség 12. hetétől egészen a 24. hétig végigkísérhetik a magzat fejlődését és a kismamában történő változásokat. Hormonálisan ez egy kiegyensúlyozottabb időszak, mégis sok megpróbáltatással járhat. A veszélyekről, a megelőzésről és megoldási lehetőségekről is beszélgettünk. Megtudhatják milyen orvosi vizsgálatokra kell a kismamáknak menni, hogyan változik a lelkiállapotuk, milyen vitaminokat érdemes vagy szükséges szedni ebben az időszakban. Orbánné Kis Georgina védőnővel beszélgettünk a részletekről. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: A gyengébb oxigénellátás miatt erősebb az aligátorok szíve. Meglepően okos a kéknyelvű gyík már néhány hetes korában is. Főleg genetikai okokra vezethető vissza az autizmus. Szklerózisos veszélyt rejt magában a gyerekkori elhízás. Először alkalmazzák emberi testben a genetikai ollót. Beültetett szenzorokkal gyógyítanák a Parkinson-kórt és az epilepsziát. Megtalálhatták a Mars meghódításának titkát. Elindult a Holdra India. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Csonka András

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Bicajt, de milyet? - Juhász Gábor kerékpárszerelő tanácsai. A kirándulás és közlekedés egyik legnagyobb élményt adó formája a kerékpározás. Ehhez már csak jó és bőséges kerékpárhálózat szükséges. Reméljük hamarosan alakul ez is. S hogy mi mit tehetünk, milyen biztonsági lépések szükségesek a bicaj és önmagunk megóvása érdekében, no és mi a helyzet a bicajkölcsönzőkkel? Milyen kerékpárt válasszunk, ha vásárolni szeretnénk egyet? Tartsanak velünk a válaszokért!

14:00 – S’örömkonyha: A misztikus halászlé főzése - Szabó-Kocsis János receptje alapján. A három éves kora óta horgász, tinédzser kora óta halászlé főző rádiós munkatársunk szinte mindent tud a halról és halászléről. Megismerjük ennek a tipikusan magyar specialitásnak a történetét, fajtáit. Természetesen a lényegében dunai típusú halászlé főzésének pontos elkészítésének módját is megosztja velünk! Feltétlen tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Szabó Ábel teológushallgató nyilatkozik. Ábel életútját követjük, hisz jól ismerjük rádiónkból. Mesélt közel fél éve a tragikus Ráday kollégiumi tűzről, melynek átélője volt. Mostani riportunkban további lelkészi tanulmányairól hallunk, illetve arról, hogyan is telik, tölti a nyarat, amely nemcsak pihenés számára, hanem bőséges tapasztalatszerzés egyben jövendő hivatásához. Tartsatok velünk!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Kapecz Zsuzsa: Al Pacino

19:15 - Irodalom az éterben:Jonathan Swift - Gulliver utazásai

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református(ismétlés) és Lélekműhely: Tanult hitetlenség 1.  1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége