Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 09. 18. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szalay Imre 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter filmajánlója - Borisz Paszternák Zsivágó doktor. Sokak kedvence, örökzöld szerelmi történet ez a hatalmas mű, melyet szerzője tíz éven át írt, és a megjelenését követő évben Nobel-díjjal jutalmaztak. De a regény nemcsak egy rendkívüli szerelem krónikája, hanem igen gazdag társadalmi tabló is, Paszternak életművének megkoronázása. Munkájában az író felvázolta Oroszország történetét a XX. század első felében, méghozzá egy olyan nagy ívű mesterműben, melyben a színes sorsok, szerelmek, családi események és világtörténelmi fordulatok mellett összefoglalta mindazt, amit a művészetről és az emberi életről gondol, s mindezt kitűnő városi és vidéki tájképekbe illesztette bele. Feledhetetlen teremtménye, Zsivago doktor jelképes hős: mind a világrengető események közepette, mind az embert próbáló mindennapok során megőrzi azt a képességét, hogy különbséget tud tenni jó és rossz között. Az ő embersége, független szelleme, szelíd, mégis konok egyéniségének vonzereje lehet e klasszikus remekmű sikerének titka. (Bookline könyváruház összefoglalója). (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Klímaváltozás vagy klímaválság? Bertalan Gábort kérdeztük. A Szilády földrajz szakos tanárát kérdezve megtudtuk, hogy a globális felmelegedésnek leginkább a gyorsasága aggasztó. Hallhatunk tőle a fő okokról, a legveszélyesebb és legfenyegetőbb következményeiről. Természetesen a megoldási utakról is beszél világ, Európai és hazai viszonylatban. Sok szó esik napelemekről, megújuló energiaforrásokról, klíma menekültekről és természetesen az egyéni felelősségről is szót ejtünk, mit tehetünk mi személy szerint. Hisz nincs időnk tovább a homokba dugni a fejünket! Feltétlen tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – Jóllét: Hogy, hol és mikor? A szoptatásról beszélgettünk Király Krisztina védőnővel. A szülés után az aranyóra rendkívül nagy jelentőségű a mama és a baba számára is. A colostrum kincs, az anyatej pedig a legtökéletesebb táplálék, amit egy baba kaphat. A szoptatás lehetőségeiről, előnyeiről, az igény szerinti szoptatási forma alkalmazásáról is megtudhatnak részleteket. Király Krisztina védőnő a szoptatás nehézségeiről is beszélt, ötleteket, tanácsokat megoldási lehetőségeket kínál a szoptató mamáknak. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Oláh Ibolya! "Szeretlek nyitott szemmel mászkálni a nagyvilágban. Mindig azt szokta mondani nekem Anya, hogy a problémák azért vannak, hogy megoldjuk. Igyekszem megoldani a problémáimat, mások segítségével, mert őszintén szólva én nagyon nagy gyerek vagyok. Vannak olyan dolgok, amiket meg tudok oldani egyedül is, de jobban szeretem, ha van mellettem mindig valaki, mert több szem többet lát." Önálló est: "Szeretem, mert ide azért jönnek el, mert rám kíváncsiak, és mindig olyan szép elegánsan, mintha egy színházba jönnének - megadják a módját, és én is. Számomra akkor jó egy előadás, amikor minden egyes dalba beledöglök. Csodálatos érzés, amikor odajön valaki a végén, és azt mondja: nem is gondoltam hogy a művésznő ilyen dolgokra is képes. És akkor még nem is hallották a Voltam Ibojka 28 dalát!"  Ibolya elmondta: Eldöntötte, hogy mostantól még többet fog nevetni. Az utóbbi időben rendszeresen hallgat klasszikus zenét. Kifejezetten élvezi, amikor szép nőies ruhákat viselhet az önálló esteken. (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: "Orgonálni könnyű. Elég a helyes billentyűt a helyes pillanatban megérinteni, a hangszer elintézi a többit." - Rákász Gergely a vendégünk. Hogy mennyire van így, vagy mennyire nem, azt bízzuk inkább egy olyan művészre, aki nem bízza a véletlenre egyetlen koncertjének sikerét sem. Rákász Gergely egyedülálló módon, a zenét és a prózát mesterien ötvözve koreografálja meg hangversenyeit. Most egy beszélgetés erejéig betekintést kapunk életének eddigi eseményeibe is, hogy lássuk az embert a művész mögött. Várjuk önöket! Beke L.

19:00 – Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak(ismétlés), Lélekműhely – A sebzettségről és a sebzett emberről Jung nyomán 5.  3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Nicholas Sparks: Az utolsó dal