Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 09. 20. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Szalay Olga az MTA Zenetudományi Intézet tudományos főmunkatársa  2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: Az ősz nem probléma: lehetőség! - Péterné Sztanik Nikolett. Jóllét magazinunkban szervezetünk őszi "átállásáról" beszélgetünk Péterné Sztanik Nikolett iskola védőnővel. Hasznos útmutatást kapunk arra nézve, hogy mozgás, táplálkozás, életmód, stresszkezelés tekintetében mit kell, esetleg mit kell másként tennünk, mint ahogy megszoktuk!  Fogadják adásunkat szeretettel, és miután meghallgattak bennünket, tegyék meg, hogy a szabadban egy mélyet lélegeznek az egyre csípősebb őszi levegőből! Várja önöket a műsorvezető: Beke L.(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Víz van a légkörben és az eső is eshet egy Földhöz hasonló bolygón. Azonosítatlan objektum lépett a Naprendszerbe. Feltalálhatták az akkumulátort, ami 1,6 millió km után sem megy tönkre. Az agyban tekereg a robotikus gyógy-kukac. Rájöttek a balkezesség genetikai titkára. Az e cigaretta már rövid távon is veszélyes. Végstádiumos rákbetegeknek adhat reményt a magyar kísérleti program. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Fenyő Miklós

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Öveket bekötni, telefont letenni! E héten zajlik a Rendőrség kiemelt baleset megelőzési akciója, melynek során a telefonáló, netező, csetelő, szelfiző, stb. vezetőket szeretnék kiszűrni. Fontos tudni, hogy nem valakik ellen, hanem sokak érdekében zajlik ez az ellenőrzés. Arra kérjük önöket, hogy a hét elteltével se vegyék kezükbe telefonjukat vezetés közben! Vigyázzanak magukra és másokra is! Farkasné Wodring Zsuzsa őrnagy asszony az említett témán kívül több más aktuális és megszívlelendő gondolatot oszt meg velünk. Fogadják szeretettel adásunkat! Beke L.

14:00 – Babusgató:Vége van a nyárnak.... - Szabó-Kocsis Ádám nyári élményei. Itt a szeptember és vele együtt elérkezett a bölcsi, ovi, sulikezdés is. Mai adásunkban Szabó-Kocsis Ádámmal beszélgetek arról, hogyan telt a nyári szünete, milyen élményei voltak, hogyan készült az iskolába és hogyan teltek az első napok. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Veres Lucia biológia-kémia szakos tanárnő riportja. A Szilády Gimnázium gyakornokaként kezdő tanárnő visszafogott személyisége a tanteremben igazi vezető egyéniséggé alakul. Magam sem értem hogyan, de így van - meséli Lucia. Már a kezdetekkor tanár néni akartam lenni, és lelkesen tanítottam elsős koromban a szomszéd ovisokat. Amint egy-két betű birtokába kerültem, továbbadtam volna, de ők tiltakoztak. Később már a testvéreimet tanítottam egész komoly sikerekkel, szóval régóta készülök erre a pályára. Nagyon teszik az oktatás, élvezem és úgy tűnik sikerül a tanulók figyelmét megragadnom, ami kulcs. Hogy hogyan is élte meg Luci az egyetemet, milyenek az első tapasztalatai, tartsatok velünk a részletekért! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:15 - Irodalom az éterben:Gárdonyi Géza: Egri csillagok

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református(ismétlés) és Lélekműhely: A sebzettségről és a sebzett emberről Jung nyomán 6.  2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Nicholas Sparks: Az utolsó dal