Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 09. 30. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Szekér Borbála, nevelési igazgatóhelyettes, szaktanár

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Benczúr Vilmos - Vili a Dob utcából

5:30 – Serkenj fel! – Édes Árpád- Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Milyen is filmes szakma? - Vidovics Ádámot a Metropolitan Egyetem friss diplomását halljátok. Ádám igen korán, szinte csodás ráérzésének köszönhetően igen korán döntötte el, hogy a filmesek világa az ő pályája. Sokat tett is ezért, érdeklődött, utánajárt, dolgozott vele és benne. Már a középiskolában egy kis csapat tagjaként, elsődlegesen rendezői szerepkörben sikerre vittek egy kis játékfilmet. Mit tanult és tapasztalt a Metropolitan suli BSC évei alatt, illetve gyakorlati munkája során, vagy épp most a mesterszakon? Tartsatok velünk a részletekért!(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Isten által elhívva - Hozdik Zsolt plébános atya életútja. Ezzel a gondolattal lehet összefoglalni Hozdik Zsolt plébános atya életét, akinek most megismerhetjük elhívását, szolgálati állomásait, és személyes hitvallását, tanúságtételét is. A beszélgetésből az is kiderül, mekkora szerepe van egy fiatal életében annak, ha valaki nem csak szavakban, hanem, életének minden eljárásában éli meg hitét. Zsolt atya Erdélyből került Magyarországra, hogy majd itt, a Kiskunságban legyen követe Krisztus Jézusnak. Fogadják műsorunkat jó szívvel! Beke L. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Gyökerek és szárnyak - Nevelési modellek

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Megtalálhatták James Cook felfedező hajóját. Valódiak egy furcsa repülő tárgyról készült korábbi videók. Azonosították az eddigi legnagyobb tömegű neutroncsillagot. Véletlenül megcsinálták a világ legsötétebb anyagát. Vízen sikló taxikat tesztelnek Párizsban. Más a bélflórájuk a császármetszéssel született csecsemőknek. Robotfonal jöhet a szélütés kezelésében. Génterápia segíthet a stroke utáni felépülésben. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Szekeres Adrien a Sztárportréban! Az énekesnő és férje idén 21 éve házasok! Együtt fejlődni: "Fontos, hogy együtt fejlődjünk, de szerintem van mindenkinek egy lelki beállítottsága, ami alapvetően nem változik. Ha két ember hasonló típusú, akkor szerintem sokkal nagyobb az esély arra, hogy változni is hasonlóan fognak." Munkaidőben is együtt: "Sokan ezt nem tudják elképzelni, és azt mondják: ha egész nap a férjemmel vagy feleségemmel kellene lenni, azt nem bírnám. Szerintem ha szeretik egymást emberek, akkor jó együtt lenni." Mindenkinek van hibája: "Nagyon jó volt az, amikor a gyerekeink is látták, hogy elrontottam valamit egy koncerten, hogy mi is hibázunk. Kellett erről sokat beszélni, hogy ne gondolják, hogy nekik mindent tökéletesen kell csinálni, és hibátlannak kell lenni." Pop-Up Müpa: Október 24! (forrás: sztarportre.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Illyés Gyula: Háromszor hét magyar népmese;  A világlátott békák

19:15 - Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád- Református (ismétlés) és Lélekműhely: Hogyan tudjuk felszabadítani az életerőnket? 2.  3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Nicholas Sparks: Az utolsó dal