Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 09. 29. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Zaymus Eszter, életvédő aktivista, a CitizenGo szervezet kommunikációs igazgatója

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Benczúr Vilmos - Vili a Dob utcából

5:30 – Serkenj fel!-  Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: Arany - Michels házaspár, Timi és Richi a fedélzeten - református lelkészek érkeztek a kiskunhalasi gyülekezetbe. A kutyás tanító néni, így emlegették Tímeát abban az iskolában és gyülekezetben, ahol párjával együtt ékeztek és dolgoztak a Sellyeb falu gyülekezetében, illetve cigány misszióval foglalkoztak. És Timi tanított is a helyi iskolában. Sokat tettek a közösség gyógyulásáért, fejlődéséért. Úgyannyira, hogy férje benevezte feleségét a Marie Claire magazin Közösségért pályázatára, melynek különdíját meg is nyerte Timi. Nagy örömünkre idén szeptembertől városunkat illetve Jánoshalmát erősítik lelkigondozói, közösségépítő munkájukkal. Timi a Szilády gimnázium vallástanáraként foglalkozik a diákokkal, míg férje főként a jánoshalmi cigány misszióval foglalkozik. S hogy miért is van a soltvadkerti születésű Timi mellett folyamatosan, még a szószékre is felkíséri egy zsemle színű, szelíd és jól nevelt segítő kutya? Megtudják, ha velünk tartanak ebbe a rendkívül megható és mély beszélgetésbe! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: A Boney M nem egyszerűen a '70-es-'80-as évek egyik kultikus disco bandája volt, hanem a disco-korszak élő legendájává vált. A Frank Farian író-producer által Németországban alapított Boney M a '70-es évek végének és '80-as évek elejének egyik olyan disco csapata volt, amely évekig uralta az európai toplistákat. A Boney M nyolcszor ért el első helyezést az európai toplistákon a következő dalokkal: Daddy Cool, Sunny, Ma Baker, Belfast, Rivers of Babylon, Brown Girl in the Ring, Rasputin, Mary's Boy Child. Ezen kívül három listavezető albumuk is született: Take the Heat off Me, Nightflight to Venus, Love for Sale. Jelenleg a XXI. században élünk, és vitathatatlan, hogy a múltbéli dalok népszerűbbek, mint valaha. A Boney M az elmúlt 25 évben elért sikereivel bebizonyította, hogy az időtálló klasszikusok közé tartozik. Több alkalommal is hallgatunk számaikból.(ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)               

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Halas anno: Önmegváltás - redempció, 1745. A törökellenes háborúk a 17. század végére kimerítették a Habsburg Birodalom pénzkészleteit. Ezért többek között arra kényszerült, hogy 1702-ben a Jászkunságot, benne Halas városát "eladja" a Német Lovagrendnek. A megalázó és gazdaságilag is hátrányos állapot miatt a jászkunok mozgalmat indítottak. Sikeresen kivásárolták magukat, de még előjogokat is szereztek. Az 1745-ben megvalósult redempcióról, (ön)megváltásról és következményeiről beszélget Mongyi Gergely Végső István történésszel.(ismétlés)

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Ábris vagy Ibrahim

19:15 – Irodalom az éterben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

20:00 – Kommcast: Utazás – ez a szeptemberi Kommcast fő témája: utazunk a múltba, a koreai popzenébe, meglátogatjuk a szerémségi Maradék reformátusait, megismerkedünk Érsek M. Zoltánnal, aki munkája révén szó szerint beutazta a világot, végül pedig Szabó Tibor coach-al merülünk el a test és a lélek egészségében. Mindez a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és médiatudományi tanszékének műsorában, vasárnap este 20 órától! Tartsanak velünk!

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Hogyan tudjuk felszabadítani az életerőnket? 2.  2.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Nicholas Sparks: Az utolsó dal