Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 10. 02. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Blaskó Bernadett

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Palotai Boris - Keserű mandula

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter filmajánlója - The Spy (A kém) című sorozat a Netflix filmcsatornán. Sacha Baron Cohen kettős identitással rendelkező férfit játszik a Netflix The Spy (A kém) című sorozatában. A széria igaz történeten alapul: Eli Cohen az izraeli titokszolgálat (Mossad) kémje hosszú évekig fedett ügynökként dolgozott Szíriában, mint Kamal Amin Sabet. Cohen számára egy idő után összemosódik a két élete közötti határvonal, hazudni kénytelen feleségének és gyerekeinek, hogy a hazáját szolgálja. Egy férfi, aki nem akar többet, mint a hazáját szolgálni, de olyan jól végzi a feladatát, hogy nehezen tudja levetkőzni a kettős identitását – nyilatkozott a Netflix Cohen karakteréréről. A sorozatban Noah Emmerich alakítja Cohen vezetőjét, míg feleségét Hadar Ratzon Rotem játssza.  Waleed Zuaiter, pedig egy szír tisztet alakít, aki úgy gondolja, hogy tökéletes szövetségesre talált Cohen személyében. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Arany - Michels házaspár, Timi és Richi a fedélzeten - református lelkészek érkeztek a kiskunhalasi gyülekezetbe. A kutyás tanító néni, így emlegették Tímeát abban az iskolában és gyülekezetben, ahol párjával együtt ékeztek és dolgoztak a Selyeb falu gyülekezetében, illetve cigány misszióval foglalkoztak. És Timi tanított is a helyi iskolában. Sokat tettek a közösség gyógyulásáért, fejlődéséért. Úgyannyira, hogy férje benevezte feleségét a Marie Claire magazin Közösségért pályázatára, melynek különdíját meg is nyerte Timi. Nagy örömünkre idén szeptembertől városunkat illetve Jánoshalmát erősítik lelkigondozói, közösségépítő munkájukkal. Timi a Szilády gimnázium vallástanáraként foglalkozik a diákokkal, míg férje főként a jánoshalmi cigány misszióval foglalkozik. S hogy miért is van a soltvadkerti születésű Timi mellett folyamatosan, még a szószékre is felkíséri egy zsemle színű, szelíd és jól nevelt segítő kutya? Megtudják, ha velünk tartanak ebbe a rendkívül megható és mély beszélgetésbe!(ismétlés)

11:00 – Jóllét: Beszélgetés arról, amiből egy is sok! - Péterné Sztanik Nikolett. Egy apró vérszívó, amely nagy galibát tud okozni. Azt hisszük, jól ismerjük, mégis tele vagyunk vele kapcsolatos tévhitekkel. Most közelebbről is megismerhetjük "őt", a FEJTETŰT! Péterné Sztanik Nikolett iskola védőnő szakavatott módon vezet bennünket a baj megelőzése, megoldása, és sok más fontos tudnivaló tekintetében! Hallgassanak bennünket! Beke L. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: FOGYASZTÁS - Halálos (baljós) bőség, Kohout Zoltán öko sorozata. Miután az emberiség lényegében legyőzte a súlyos nélkülözést, most – és nem kevésbé pusztító következményekkel fenyegető – kihívással néz szembe. Most már a mind nagyobb tömegek számára hozzáférhető bőség: a túlzott fogyasztás veszélyezteti a bolygó emberi lakosságának a jövőjét. Mit csinálunk, mik a következmények és mit tehetünk? Ezekre a kérdésekre keresi a választ beszélgetőműsorunk!

14:00 – Sztárportré: Kárpáti Zsolt Groovehouse: "2005-ben volt egy beszélgetésünk a Danubius Rádió vezetőjével, amelyben azt mondta nekünk, hogy nem fogja játszani a dalainkat.  Azért mondta el nekünk, mert én rákérdeztem, és ő volt annyira korrekt és aranyos, hogy a szemünkbe mondta. Csak annyit kértünk, hogy tesztelje le. A beszélgetésünk után elkezdte játszani, és bejött. Ez volt az Ébredj mellettem, és a Szívvel lélekkel időszak. A második nagylemezünk, a Hajnal című már úgy született, hogy azt mi már a piacra gyártottuk abból a szempontból, hogy az első dalunk a Hadadi című kimondottan úgy készült, hogy csak vokális legyen, és a refrénben legyen énekelhető rész. Egyébként Pápai Joci csinál most ilyet. Az volt a cél, hogy jussunk be Lajcsihoz, mert az ő műsorát iszonyatosan sokan nézik, és ha oda be tudunk jutni, akkor az nekünk egy nagy dobás. Sikerült bejutnunk ezzel a dallal, úgyhogy nagy köszönet érte Lajcsinak! Ez volt az a dal, amivel mi ott debütálni tudtunk a nagyközönség előtt. Erre jött rá a Hajnal című, ami már utána elsöpört mindent." Kárpáti Zsolt a Groovehouse együttes 21 éves történetéből mondott el különleges eseteket. "Amikor elindult a Goovehouse, akkor divatban volt a dalokban a rap, és mi is így kezdtük. Később sok esetben azért nem játszotta a rádió a dalainkat, mert rap volt benne. Hiába hívtuk fel elváltoztatott hangon a Danubius Rádiót: Jó napot kívánok, szeretném kérni Groovehouse-tól az xy című dalt... Mondták, hogy nem lehet, kérjetek inkább mondjuk Bon-Bont. Mondtuk, hogy nem, akkor kérnénk a Groovehouse-tól egy másik dalt... Nem, azt sem lehet." (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: A Tanulás tanítása, avagy a tanulás tanulása. Az elmúlt néhány hétvégén zajlott (és még nem ért véget!) a Szilády Áron gimnáziumban az a tanári továbbképzés, mely a fent megfogalmazott célok elérését tűzi ki maga elé. Az alkalmak során két kedves pedagógus fáradhatatlanul dolgozik a résztvevőkkel együtt azért, hogy az eddigi pedagógiai gyakorlat kiegészüljön és felfrissüljön olyan eszközökkel és lehetőségekkel, melyek érdekesebbé, az anyagot könnyebben elsajátíthatóvá tegye. Jó szívvel tudom ajánlani a riporton túlmenően magát az anyagot is mindazoknak, akik a tanári hívatást gyakorolják! Beke L.

19:00 – Szép Álmokat: Benedek Elek: Többsincs királyfi

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak(ismétlés), Lélekműhely – Hogyan tudjuk felszabadítani az életerőnket? 3.  2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Cornelius Ryan - A leghosszabb nap