Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 10. 04. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szutor Katalin, festő - restaurátor 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Palotai Boris - Keserű mandula

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A sokoldalú krumpli - Szabó Lajossal beszélgetünk az október 4-5-én megrendezésre kerülő VI. Kiskunhalasi Burgonya Napok kapcsán. Mai adásunkban Szabó Lajos úrral beszélgetünk, aki sok-sok évvel ezelőtt kötelezte el magát a burgonya mellett. Azt mondja; megbánta, mert nehéz természetű partnerre lelt benne. Ennek ellenére töretlen a kapcsolat, olyannyira, hogy szakmai napokat, népszerűsítő fesztiválokat is szervez a burgonya érdekében. Soha nem gondoltam volna, hogy egy ilyen sokoldalú növényt tisztelhetünk a krumpli személyében! Ismerjék meg Önök is! Beke L.  (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: A szépség a szép lábnál kezdődik! - Tar Tünde segít nekünk tanácsaival.  Mai magazinunkban a lábápolás világába kalauzoljuk el hallgatóinkat, melyben Tar Tünde lesz segítségünkre. Több évvel ezelőtt döntött úgy, hogy eredeti hívatását félretéve, leszáll a lábunk szintjére, ahol - valljuk meg- nem mindig szívderítő a helyzet. Benőtt körmök, kirepedt sarkak, különböző torzulások keserítik meg a mindennapjainkat. Tünde azért van, hogy ezek ne legyenek! Fogadják adásunkat szeretettel! Beke L.(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Titokzatos jeleket fogtak a Marson. Megnyitották a csapokat, 1 perc alatt 3,7 millió liter vizet folyatott el a NASA. Megfejtették az aranymetszés titkát. 10 évvel előre kimutatható a cukorbetegség. 2000 kilós mágneses robotot támadja a rákos sejteket. 30 év múlva készülhet el a forradalmi termonukleáris erőmű. Itt a robot, amelyiknek mesterséges vér van a "bőre" alatt. Új kor jöhet a számítástechnikában. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Csepregi Éva

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Police Cafe - Farkasné Wodring Zsuzsa mesél az eseményről. Sokadjára is nagy sikerrel került megrendezésre a Police Cafe elnevezésű program, melynek során a drogok, tudatmódosító szerek használata, annak következményei voltak terítéken. Az eseményről Farkasné Wodring Zsuzsa őrnagy asszonnyal beszélgettünk, aki aktív részese volt a programnak. Hallgassanak minket figyelemmel! Beke L.

14:00 – Babusgató: Szülői aggodalmak szeptemberben - Dr. Szöllősy-Serfőző Melinda. Mai adásunkban Dr. Szöllősy-Serfőző Melinda, 3 gyermekes édesanya mesél aggodalmairól, félelmeiről, tapasztalatairól a bölcsi, ovi és iskolakezdést illetően. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Dr. Pősz Attila rezidens orvos mesél a hivatás szépségeiről és nehézségeiről. Ma a sürgősségin dolgozik Attila, tavaly a sebészeten gyakorolta az orvosi hivatást. Rengeteg tanulás és sok lemondás jár evvel a pályával, de látható módon számára rendkívül izgalmas kihívás nap, mint nap. Lelkesítő érzés, hogy éles helyzetekben kell döntést hoznom és gyorsan. Ha már ennyit tanultam érte, érzem, hogy nem hiába volt. Szeretem a 12 órázást, szeretem szinte minden részét a pályámnak, kutya nehéz, de bírom és a izgalmas, vallja Attila. Tartsatok velünk a részletekért! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: A hazug legény

19:15 - Irodalom az éterben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református(ismétlés) és Lélekműhely: Hogyan tudjuk felszabadítani az életerőnket? 4.  1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Cornelius Ryan - A leghosszabb nap