Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 10. 11. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Farmasi Gabriella, a Mária Út zarándoklat önkéntes szervezője 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Palotai Boris - Keserű mandula

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Helyzetértékelés Bányai Gábor országgyűlési képviselővel. A Halasi Kaleidoszkóp mai adásában Bányai Gábor országgyűlési képviselő számol be a nemrég lezajlott Fidesz-kongresszuson történtekről. Terítéken lesz hazánk demográfiai helyzete, és az ennek javítására hozott kormányzati intézkedések. Természetesen foglalkozunk a Kiskunhalason és vonzáskörzetében lezajlott illetve folyamatban lévő fejlesztésekkel is: áttekintjük a közútfejlesztéseket, beleértve az M9-es autópálya továbbépítésének lehetőségeit, és szóba kerül a Budapest-Belgrád vasútvonal hazai szakaszának építése, melynek kapcsán beszélünk Halas logisztikai bázissá válásának esélyeiről. Végül, de természetesen nem utolsó sorban kitérünk a magyar nyugdíjasok és pedagógusok helyzetére is.(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: A serdülőkor fogas és egyéb kérdései. A személyi higiénia kérdéseiről beszélgetünk Péterné Sztanik Nikolett iskolavédőnővel. A riportban különösen hangsúlyossá tettük a fogak megfelelő ápolásának fontosságát, a megfelelő tisztálkodási rutin kialakítását, valamint a tetoválás és a testékszerek világába is ellátogatunk. Fogadják műsorunkat szeretettel! Beke L. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Egymástól tanulnak emberismeretet a csókák. Új, egyszerű vérteszt segíthet több rákfajta azonosításában is. Saját agyunk segíti a tumorok fejlődését. Elvégezték az ezredik sikeres májátültetést a Semmelweis Egyetemen. Elveszett civilizációra bukkantak az esőerdő mélyén. Hatalmas kőkori építményt találtak a régészek. Meglepő, mik lehetnek a Mars első telepesei. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Benkóczy Zoltán

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha: Tudatos és egészséges táplálkozás - Mongyi Mariann a Zöld Híd Egyesület vezetője a vendégünk, aki elhozta a kutatók és tudósok által összeállított 50 legegészségesebb étel listáját. Számos alapanyagot használunk a hétköznapjainkban, amiről lehet, hogy nem is tudjuk, mennyire egészséges. Mariann ehhez a témához kapcsolódó, egészséges receptekkel is ellát minket. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Csengeri Kinga, történelem-magyar szakos tanárnő pályaválasztása. Kinga jogászként kezdte tanulmányait, bár a szíve már korábban is a tanári pálya felé vonzotta. A sikeresen elvégzett néhány jogi év után azonban egyre erősebben érezte, nem ezt akarja csinálni, nem ez az ő igazi útja. Így váltott és már az első néhány óra után a tanári képzésben tudta, ez az, amit keresett! Most is lelkes, mindent megtesz, hogy órái izgalmasak és módszertanilag a leginkább a ma diákjainak szólók legyenek. Ritka kincs ez az elhivatottság és kitartás, mely jellemzi tanári munkáját! Tartsatok velünk a részletekért!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Aluszol-e te juhász?

19:15 - Irodalom az éterben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református(ismétlés) és Lélekműhely: Hogyan tudjuk felszabadítani az életerőnket? 6.  2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Cornelius Ryan - A leghosszabb nap