Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 10. 14. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Hajna Ákos, a budapesti Szent József Gimnázium igazgatója

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Palotai Boris - Keserű mandula

5:30 – Serkenj fel! – Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Csengeri Kinga, történelem-magyar szakos tanárnő pályaválasztása. Kinga jogászként kezdte tanulmányait, bár a szíve már korábban is a tanári pálya felé vonzotta. A sikeresen elvégzett néhány jogi év után azonban egyre erősebben érezte, nem ezt akarja csinálni, nem ez az ő igazi útja. Így váltott és már az első néhány óra után a tanári képzésben tudta, ez az, amit keresett! Most is lelkes, mindent megtesz, hogy órái izgalmasak és módszertanilag a leginkább a ma diákjainak szólók legyenek. Ritka kincs ez az elhivatottság és kitartás, mely jellemzi tanári munkáját! Tartsatok velünk a részletekért!(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: 250 éves a kiskunhalasi Szent Péter és Pál Főplébánia - Kuris István Lászlóval beszélgettünk. Az ünnepi megemlékezések kapcsán beszélgettünk Kuris István László úrral, aki számos olyan információt osztott meg velünk, melyek jóval túlmutatnak a címben szereplő eseményen. Szó esik a pálosokról, egy lengyelországi kolostorról és az imádság erejéről, mely képes legyőzni a fegyveres ezreket is. Várjuk hallgatóinkat! Beke L. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Biga-Csiga Vár! - Mónus Mónika gyógypedagógussal beszélgettünk

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Egymástól tanulnak emberismeretet a csókák. Új, egyszerű vérteszt segíthet több rákfajta azonosításában is. Saját agyunk segíti a tumorok fejlődését. Elvégezték az ezredik sikeres májátültetést a Semmelweis Egyetemen. Elveszett civilizációra bukkantak az esőerdő mélyén. Hatalmas kőkori építményt találtak a régészek. Meglepő, mik lehetnek a Mars első telepesei. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré:Dobrády Ákos a Sztárportréban!  "Huszonéves voltam, amikor azokat a dalokat írtam, amelyek olyan sikeresek lettek, hogy húsz év után is tömegek jönnek a koncertekre. Fiatal voltam, teljesen más életérzésben, és zsigeri alapon jöttek ezek a dalok. A könnyedségüket tekintve, egy nyári slágernek készültek, de most már több olyan van, amelyikre azt lehet mondani, hogy örökzöld. Ha leülök most dalt írni, akkor egészen más zenei és szöveg gondolatok jutnak eszembe, amelyeknek már semmi köze a TNT-hez. Leülhetek úgy, hogy csinálok olyat, de az már nem lenne igazán eredeti. Szerintem mi most arra vagyunk ítélve, jó értelemben, és nagy örömünkre, hogy még legalább 10-15 évig menjünk bulikat csinálni." "A TNT dübörög. Amikor eljön a közönség, akkor lehetne új dalokat játszani, de őket igazából nem ez érdekli, hanem azok a dalok, amelyek a fiatalkorukat jelentik, amiket megszerettek, amik a slágerek. Minden évben felmerül, hogy majd egy-két dalomat szólóban megcsinálom, de az elmúlt 4-5 évben a TNT mellett, minden a Kicsi Gesztenye Klubról szólt. Talán egyszer sor kerül majd arra, hogy azokat a dalokat, amelyeket összegyűjtöttem, vagy odaadom másoknak, vagy saját magam megvalósítom egy szóló project keretein belül." (forrás: sztarportre.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: A csillagszemű juhász

19:15 - Irodalom az Éterben: Fekete István: Téli berek

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Az istenkapcsolat kialakulásának három szintje 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Csontbrigád