Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 11. 11. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Rostás-Farkas György, író, költő, műfordító, a Magyar Írószövetség és a Magyar Művészeti Akadémia tagja

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! – Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Miért jó villamosmérnöknek tanulni? - Csányi Ágnessel beszélgetünk. Önindító adásunkban a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki szakára ad betekintést Csányi Ági, volt sziládys tanulója városunknak. Mi kell a felvételihez, hol lehet elhelyezkedni az egyetem után, vagy már közben is? Hogyan is alakult Ági pályaválasztása? Ezekre a kérdésekre mind választ kaphattok, ha velünk tartotok!(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Az élet az emberekről szól... - Dr. Szöllősy-Serfőző Melindát mutatjuk be. Mindig izgalmas kérdés, hogy valaki mitől válik "érdekes emberré";de elhihetik nekem, hogy ebből a beszélgetésből egészen biztosan kiderül! Tehát az Érdekes Emberek mai adásában Dr. Szöllősy-Serfőző Melindát mutatjuk be, aki jogász végzettségű, jelenleg pénzügyi tanácsadóként dolgozik, közben férjével három gyermeket nevelnek. Mindannyian sportemberek, aki ráadásul a környezettudatosságot is szem előtt tartják. Hogy ezt miként gyakorolják, hallgassák meg Önök is; nem fogják megbánni! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Milyen a jó apa?

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: 600 éves arcot rekonstruáltak. A templomosok titkos alagútját azonosították Akkóban. Kutyák segítenek a régészeti feltárásokban. Kiderül, hogy miként képes a légy a plafonon landolni. Már a 14 hónapos gyerekek is értik, mit jelent, ha a nagyok számolnak. Öt éven belül felszámolják a csendes-óceáni szemétsziget felét. Növelheti a tüdőrák kockázatát a füstszűrő. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: A Sztárportréban: Szigeti Ferenc (Karthago)  A Karthago Zenekar 40 éve ugyanazokkal a tagokkal működik. Van a csapatban néhány aranyszabály, amelyre a tagok mindig figyelnek, és van a zenekarnak egy jellegzetes hangzása, amely abból is adódik, hogy mind az 5 tag jól énekel, és ezt ki is használják. "5 különböző világnézetű, vallású, habitusú ember van a csapatban, de egyikünk sem akarja a másikat megtéríteni, vagy meggyőzni. Szeretünk beszélgetni, de nem azzal a szándékkal, hogy az egyik meggyőzze a másikat valamiről, hanem mert szeretünk vitázni és a végén jókat röhögünk egymáson." "Ahhoz, hogy valaki sztár legyen, vagy olyan művész akit felismernek mindenhol, ahhoz egyfajta dolgot kell csinálni, de azt nagyon jól. Amikor hanglemezkiadó igazgató voltam, és ezzel foglalkoztam, mindig ebbe az irányba tereltem az előadóimat. A hosszú működést titka az is, hogy ragaszkodni kell az egyéni, jellegzetes stílushoz, mert azt várják tőled. Ha bekapcsolom a rádiót, és konferálás nélkül is felismerhető, hogy melyik zenekar szól, mert annyira jellegzetes. Ez a jó művész..." (forrás: sztarportre.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Kenderke

19:15 - Irodalom az Éterben: James Herriot: Egy állatorvos történetei

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A csúcsélmények, mint önazonosság tapasztalatok 2. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - Az aranyember