Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 12. 02. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Farmasi Gabriella, a Mária Út zarándoklat önkéntes szervezője 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! -  Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: Rokolya Dávid mesél a motivációról. A Szilády 11.-es tanulója rendkívül sok minden iránt érdeklődik, és ugyanennyi dolgot csinál is. Persze a tanulás mellett, ami igen jól megy neki nem mellesleg. 7.-es kora körül még visszahúzódó, csendes gyerekként ismerték, de változott, és előnyére. Rájött, hogy a nyitottság, a barátok, a hobbik annyi izgalmas és érdekes dolgot visznek az életébe, hogy nagy kár lenne érte, ha ezek kimaradnának. Milyen jó gondolat! És nemcsak gondolat, hanem tett, sok kitartó tett követte. Ma kosarazik, programozik, verset és regényt ír, kutyát tanít be... ja és persze tanul. Lelkesedése reméljük sokunkra átragad, tartsatok velünk! (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Régi épületek mai varázslója. Műsorunkban megismerhetik azt a személyt, aki több más mellett a Kiskunhalasi Református Templom párkányait, egyéb díszítéseit újjávarázsolta. Paprika Imre a fiatalember neve, szakmája, hívatása pedig az épületszobrászat; szeretettel és elkötelezettséggel fog neki minden egyes megbízásnak. Ugyanakkor odafigyelő családapa is, aki a "fiúszoba" dekorálásáról sem feledkezik meg. Várjuk önöket, fogadják műsorunkat szeretettel! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Bödecs Annával beszélgetünk a modern munka és munkavállalók világáról

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Sikerült méhek nélkül mézet készíteni. A gyomnövények akár hasznosak is lehetnek. Bepánikolnak a növények az esőben. Miért sárgulnak be ősszel a falevelek? Látás-visszaállító génterápiát dolgozott ki egy magyar kutató. Tüdőgyulladást is okozhat az ágynemű. Miért jó a hővisszanyerős szellőzés. Szuperhatékony repülőszárnyat teszteltek magyar kutatók. Jöhetnek az elsüllyeszthetetlen hajók. Öt autós technológia, ami megvalósult a filmvilágból. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Endrei Judit a Sztárportréban! Vágynék az elmélyülésre... "Ma azt mondom, hogy nem szabad az életet 1 lapra feltenni. Anno, számomra csak a televízió létezett, semmi máson nem gondolkoztam. Mióta kiléptem a televízióból, sokfelé mozdulok. Mindenképpen azt mondom, hogy kell sok mindenre nyitottnak lenni. Úgyis van egy fő csapás."A beszélgetésben Judit elmondta: "Kicsit félve mondom ki, de ebben benne van az is, hogy így a felszínén maradok a dolgoknak. Vágynék az elmélyülésre, de annyira kíváncsi természet vagyok... Amikor azt mondom, hogy nem szabad 1 lapra feltenni mindent, akkor a megélhetésre gondolok." Mivel másokat mindig erre biztatott, ő is megtette: "Amikor jött az ötlet egy televíziótól, hogy kezdjek el újra képernyőre kerülni, abban az időben én a komfortzónámon belül voltam. Az első gondolatom az volt, hogy szabad-e nekem 20 év szünet után újra képernyőre menni. Az segített a döntésben, hogy belegondoltam: ha másokat én is mindig arra ösztönzök, hogy lépjenek ki a komfortzónából, akkor nekem is meg kell tennem." Anno az én tévém címmel jelent meg nemrég Endrei Judit új könyve, melyben lehull a lepel, kiderül hogyan oldódtak anno a gátlások. (forrás: sztarportre.hu)(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:A bolhavári sütkérezde

19:15 - Irodalom az Éterben: Szabó Magda: Abigél

 20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely:A hiánymotiváltság tünetei 1. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Emily Bronte: Üvöltő szelek