Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 12. 03. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Farmasi Gabriella, a Mária Út zarándoklat önkéntes szervezője 2. rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel –Bödecs Pál -Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Halasi hírek Kuris István László alpolgármester úr tolmácsolásában. Mozgalmas napokat tudhat maga mögött a város képviselő testülete, hiszen számos olyan kérdést, koncepciót kellett áttekinteni, jóváhagyni, melyek a város életének működéséhez járulnak hozzá. Aztán észrevehetően az ünnep is nagyon közel került hozzánk, advent, karácsony érkezése nem kevés tennivalóval jár együtt. Elő kell készíteni a várost egy lengyel bíboros érkezésére is,aki II. János Pál pápa személyi titkára volt. Köszönjük, ha figyelmükből áldoznak néhány percet műsorunkra is! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A Sztárportréban: Edvin Marton. „8 és 10 évesek a fiaim, nagyon szeretnek sportolni. Egy picit zenélnek is, de leginkább teniszeznek, és versenyeznek is. Ami a legfontosabb, és ezt mindig mondom nekik, hogy szeressék az embereket, és próbálják meg azt átvinni, amit a legjobban szeretnek. Azzal foglalkozni, és azt a legjobban csinálni! Apukám mindig arra tanított, és én is ezt vallom, hogy megszállottnak kell lenni abban, amit csinálsz." "Evgeni Plushenko is mondta nekem, hogy amikor ő kimegy az olimpiára, nem a többieket figyeli, hanem a saját teljesítménye fontos, hogy a legjobbat hozza ki magából. Ugyanígy, amikor a fiaim kimennek a teniszmeccsre, saját magukra koncentrálnak. Tisztelik és szeretik az ellenfelet, hiszen nélküle nem is lehetne meccs, viszont az a legfontosabb, hogy a saját képességeiket maximálisan tudják hozni.” (forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Szabó Ábel teológushallgató nyilatkozik

13:00 – Vedd és olvasd:dr. Téglás Péter ajánlója. Bernhard Schlink A felolvasó (1995. évben megjelent könyv) Michael Berg tizenöt éves, amikor hazafelé tart az iskolából, elesik, és megsérül. Egy Hanna nevű nő a segítségére siet, aki később a szeretője lesz. A testiség és az irodalom gyönyörű élményeit élik át együtt. Hanna hamarosan eltűnik, és Michael soha nem heveri ki szerelmüket. Legközelebb egyetemista korában látja viszont a nőt, egy borzalmas, háborús bűntény gyanúsítottjaként. Hanna nem védekezik a vádak ellen, és Michael apránként rádöbben, a nő azon az áron is ragaszkodik ahhoz, hogy megőrizze titkát, ha az egész világ gyilkosnak tartja. A könyv alapján 2008. évben filmet forgattak, amely a következő évben Oscar díjban részesült.

14:00 – Önindító:

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Magyar űrhajós repülhet a nemzetközi űrállomásra. Először sikerült megmérni egy kék bálna pulzusát. Alig 2 grammos a világ legkisebb madara. Agyi fejlődési nehézséget okozhatnak az okoskészülékek a gyermekeknél. Megtalálták az immunrendszer főkapcsolóját. Váratlan összefüggést találtak az érettségi eredmény és a reggeli között. Napi 15 perccel több séta berobbantaná a világgazdaságot.  Először hajtottak végre robotasszisztált agyműtétet. Magyar fizikusok találhatták meg az ötödik erőt.

19:00  - Szép Álmokat: A bolhavári sütkérezde

19:15 - Irodalom az Éterben: Szabó Magda: Abigél

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés), Lélekműhely: A hiánymotiváltság tünetei 2. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Emily Bronte: Üvöltő szelek