Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 12. 04. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Fegyó Béla, ráckevei festőművész 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - Bernhard Schlink A felolvasó (1995. évben megjelent könyv) Michael Berg tizenöt éves, amikor hazafelé tart az iskolából, elesik, és megsérül. Egy Hanna nevű nő a segítségére siet, aki később a szeretője lesz. A testiség és az irodalom gyönyörű élményeit élik át együtt. Hanna hamarosan eltűnik, és Michael soha nem heveri ki szerelmüket. Legközelebb egyetemista korában látja viszont a nőt, egy borzalmas, háborús bűntény gyanúsítottjaként. Hanna nem védekezik a vádak ellen, és Michael apránként rádöbben, a nő azon az áron is ragaszkodik ahhoz, hogy megőrizze titkát, ha az egész világ gyilkosnak tartja. A könyv alapján 2008. évben filmet forgattak, amely a következő évben Oscar díjban részesült. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer:

11:00 – Jóllét: Optimális családtervezés. Persze nem íróasztalnál, papírlappal a kezünkben, vagy egy monitor előtt üldögélve zajlik egy ilyen tervezés, de mégis; nem tanácsos elhanyagolni és egy kézlegyintéssel elintézni a témát. Sok olyan lehetőség és módszer van arra nézve, hogy gyermekeink egészségét, ezáltal bizonyos tekintetben a jövőjét is megalapozzuk. Ezekről beszélgetünk Péterné Sztanik Nikolett iskola védőnővel! Fogadják szeretettel a beszélgetést, és ha még nem történt volna meg: tervezzenek családot! Nagyszerű elfoglaltság! (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Honnan tudhatod, hogy éppen becsapnak? A hatalomgyakorlók - gazdasági, politikai, kulturális vagy vallási hatalmasok - évezredek óta igyekeznek manipulálni a tömegeket. A helyzet ma ugyanez, de a modern tömegmédia és az úgynevezett "közösségi oldalak" ehhez még roppant hatékony eszközt is adnak a tisztességtelenek kezébe. Erről szól mai műsorunk. Tartsanak velünk!

14:00 – Sztárportré: Edvin Marton. „8 és 10 évesek a fiaim, nagyon szeretnek sportolni. Egy picit zenélnek is, de leginkább teniszeznek, és versenyeznek is. Ami a legfontosabb, és ezt mindig mondom nekik, hogy szeressék az embereket, és próbálják meg azt átvinni, amit a legjobban szeretnek. Azzal foglalkozni, és azt a legjobban csinálni! Apukám mindig arra tanított, és én is ezt vallom, hogy megszállottnak kell lenni abban, amit csinálsz." "Evgeni Plushenko is mondta nekem, hogy amikor ő kimegy az olimpiára, nem a többieket figyeli, hanem a saját teljesítménye fontos, hogy a legjobbat hozza ki magából. Ugyanígy, amikor a fiaim kimennek a teniszmeccsre, saját magukra koncentrálnak. Tisztelik és szeretik az ellenfelet, hiszen nélküle nem is lehetne meccs, viszont az a legfontosabb, hogy a saját képességeiket maximálisan tudják hozni.” (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: A hangszerek királynője. Igen, az orgonáról van szó; fenséges, hangjában és megjelenésében egyaránt tiszteletet parancsoló instrumentum. Az évek azonban a "királynőt" is megviselték, itt, Kiskunhalason is. A szép hangú, díszes, értékes hangszert most értő kezek szedték apró darabokra, azért, hogy a magas életkor és a sok használat okozta hibák eltűnjenek. Várhatóan a jövő évben régi szépségét visszakapva, ereje teljében szólal majd meg. Varga László orgonaépítő mester szakértelme és hivatástudata garantálja, hogy nem fogunk csalódni! Hallgassanak minket, és adják tovább rádiónk jó hírét!

19:00 – Szép Álmokat: A nagy gombfocitorna avagy: alpár, felpár, rend legyen már..!

19:15 – Irodalom az Éterben: Szabó Magda: Abigél

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak(ismétlés), Lélekműhely – A hiánymotiváltság tünetei 2.  2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Emily Bronte: Üvöltő szelek