Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 12. 05. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Fegyó Béla, ráckevei festőművész 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! – Arany Michels Tímea - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Honnan tudhatod, hogy éppen becsapnak? A hatalomgyakorlók - gazdasági, politikai, kulturális vagy vallási hatalmasok - évezredek óta igyekeznek manipulálni a tömegeket. A helyzet ma ugyanez, de a modern tömegmédia és az úgynevezett "közösségi oldalak" ehhez még roppant hatékony eszközt is adnak a tisztességtelenek kezébe. Erről szól mai műsorunk. Tartsanak velünk! (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– Babusgató: XXI.századi apuka - Kakas Szabolcs. Folytatódik sorozatunk a XXI.századi szerepekről. Az adás vendége Kakas Szabolcs, Kétgyermekes édesapa, akivel a XXI.századi férfiszerepekről, vállalásokról beszélünk. Szabolcs őszintén, humorral fűszerezve mesél gyökereiről és az életéről. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: Hogyan kezdjünk neki az életmódváltásnak, ha az elhatározás megszületett bennünk? Nagy-Kumich Nikolett edző és fitt életmód blogger tanácsait hallhatják

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 - 153-Lélekmód: Zöld energiát mindenkinek! - A Wagner Solar Hungária szakértőivel beszélgetünk. A Zöld energia iparban közel 17 éve működő tapasztalt cég kereskedelmi vezetőjével, Házi Ádámmal és a kecskeméti telephely vezetőjével, Demeter Lászlóval beszélgetünk. Sokat változott fejlődött ez a terület az elmúlt években. Megismerjük segítségükkel, mi a napkollektor, miért népszerűbb ma a napelem, és mi is az a hőszivattyú. A cég roadshow-k keretében is igyekszik népszerűsíteni a zöld energia felhasználás és az öko lábnyom csökkentését, mely pénztárcakímélő is lehet egyben. Egy átlagos lakás 1-1,5 millió forinttal már napelemet létesíthet, kb. ugyanennyiért hőszivattyút, s a kettő egyben, akár kinullázhatja a rezsiköltséget! Nyilván a szakértelem és megbízható cég választása rendkívül fontos, hisz ha nem jók a számítások, vagy a kivitelezés, az örömből üröm lehet hamar! A lakosság számára több nagyon kedvező pályázati lehetőség is van a zöld energia bevezetésére a háztartásba. Védjük a földet és kíméljük a pénztárcát egyben. Úgy tűnik ez nem lehetetlen! Feltétlen tartsanak velünk, ebbe a rendkívül fontos témába!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Vedd és olvasd:365 intelligencia fejlesztő játék gyerekeknek, Mandl Péter: Sári és Nemszemétke, Köteles Viktória: 88 magyar találmány, Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei, Mosonyi Alíz: Magyarmesék-öt kötetet ajánl Tóthné Felföldi Zsuzsanna a Martonosi Pál Városi Könyvtár igazgatóhelyettese. Nyáron érdemes a szülőknek kézbe venni a 365 intelligencia fejlesztő játék gyerekeknek című kötetet, sok egyszerű, olcsó, szórakoztató játékötletet meríthetnek belőle. A környezettudatos élet kialakítása már gyermekkorban is nagyon fontos, egészen új szemszögből világít rá Mandl Péter, aki a Sári es Nemszemétke című könyvében tevékenykedtet is, nemcsak szórakoztat. Magyar találmányok egy csokorba szedve, Köteles Viktória válogatási szempontjait és a 88-as szám titkát is megismerhetik a riportból. Rick Riordan: Percy Jackson görög hőseiben közelebb hozza a mondák nagy alakjait, egészen újszerű történetekbe ágyazza be a karaktereket. Aki pedig szereti Örkény István egyperceseit, biztos hogy nem tudja majd letenni Mosonyi Aliz: Magyarmesék című könyvét sem. A Martonosi Pál Városi Könyvtár igazgatóhelyettese Tóthné Felföldi Zsuzsanna mondja el a részleteket. (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: A nagy gombfocitorna avagy: alpár, felpár, rend legyen már..!

19:15 – Irodalom az Éterben: Szabó Magda: Abigél

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Arany Michels Tímea - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A hiánymotiváltság tünetei 2.  3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Emily Bronte: Üvöltő szelek és Rejtő Jenő - Ezen egy éjszaka