Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 12. 06. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Beszkid János, Rimóc község polgármestere

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Vedd és olvasd: 365 intelligencia fejlesztő játék gyerekeknek, Mandl Péter: Sári és Nemszemétke, Köteles Viktória: 88 magyar találmány, Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei, Mosonyi Alíz: Magyarmesék-öt kötetet ajánl Tóthné Felföldi Zsuzsanna a Martonosi Pál Városi Könyvtár igazgatóhelyettese. Nyáron érdemes a szülőknek kézbe venni a 365 intelligencia fejlesztő játék gyerekeknek című kötetet, sok egyszerű, olcsó, szórakoztató játékötletet meríthetnek belőle. A környezettudatos élet kialakítása már gyermekkorban is nagyon fontos, egészen új szemszögből világít rá Mandl Péter, aki a Sári es Nemszemétke című könyvében tevékenykedtet is, nemcsak szórakoztat. Magyar találmányok egy csokorba szedve, Köteles Viktória válogatási szempontjait és a 88-as szám titkát is megismerhetik a riportból. Rick Riordan: Percy Jackson görög hőseiben közelebb hozza a mondák nagy alakjait, egészen újszerű történetekbe ágyazza be a karaktereket. Aki pedig szereti Örkény István egyperceseit, biztos hogy nem tudja majd letenni Mosonyi Aliz: Magyarmesék című könyvét sem. A Martonosi Pál Városi Könyvtár igazgatóhelyettese Tóthné Felföldi Zsuzsanna mondja el a részleteket. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Magyar űrhajós repülhet a nemzetközi űrállomásra. Először sikerült megmérni egy kék bálna pulzusát. Alig 2 grammos a világ legkisebb madara. Agyi fejlődési nehézséget okozhatnak az okoskészülékek a gyermekeknél. Megtalálták az immunrendszer főkapcsolóját. Váratlan összefüggést találtak az érettségi eredmény és a reggeli között. Napi 15 perccel több séta berobbantaná a világgazdaságot.  Először hajtottak végre robotasszisztált agyműtétet. Magyar fizikusok találhatták meg az ötödik erőt. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Csordás Tibor

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha: Karácsonyi előkészületek - Mongyi Mariannal, a Zöld Híd Egyesület vezetőjével készülünk a karácsonyra, környezettudatos módon. Édességnek a macskaszem receptjét hozta el nekünk, ami tökéletes vendégváró. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Mike Árpád jogász hallgatóval beszélgetünk. Árpád a legmotiváltabb és lelkesebb egyetemistaként dolgozó férfi, akivel az elmúlt években riportoztam. Amíg a középiskolában nem erőltette túl a tanulást, kivéve természetesen a felvételi tárgyait, az egyetemen néhány hónap alatt az eminensek közé küzdötte magát. Talán a nagymama kérése is segített ebben, aki a fizetős iskola költségeiben avval a feltétellel segített, ha nincs bukás és semmi tárgyal nem lesz elmaradva az unoka. És valahogy belejött Árpi a tanulásba, pedig a jog kemény terület! Olyannyira, hogy így 5-öd évben az eredménye után már csaknem 75%-át az egyetem fizeti a tandíjának. Elképesztő energiával tanul és már a szakmában dolgozik és tapasztal. Az elején közel 2 és fél évig az RTL klub televíziós csatornánál dolgozott az egyetem mellett, hogy a költségeit tudja fedezni. Rengeteg erőt, élményt és természetesen élettapasztalatot köszönhet ennek az időszaknak! Feltétlen tartsatok velünk ebbe a beszélgetésbe, garantáltan energiafeltöltő lesz! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: A nagy gombfocitorna avagy: alpár, felpár, rend legyen már..!

19:15 - Irodalom az éterben: Szabó Magda: Abigél

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A hiánymotiváltság tünetei 3. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Ezen egy éjszaka