Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 01. 20. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Nagy Géza nyugdíjas fizikus

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - Gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel! – Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Az Enesei ikrek, Márton és Dani beszámolója a vegyész szakról pályáról. Az ELTE vegyészkarán szereztek BSC diplomát az iker fiúk, miután a Sziládyban leérettségiztek. Jelenleg az MSC-t végezték és végzik, melynél már kettévált az érdeklődésük. Nyilván a szülők végzettsége és inspirációja is közrejátszott a választásnál, de ez szerencsésen találkozott a fiatalok érdeklődésével. Az egyetemi évek alatt minden lehetőséget megragadtak a munkára a tanulás mellett. Széles a paletta mit is dolgoztak egyetemistaként, mielőtt belefogtak szakmai gyakorlatukba, munkájukba. A sport sem maradt ki az életükből, a teherbírás alapfeltételének vallják. Feltétlen tartsatok velünk! (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Nagyvárosból a "nagyon vidékre". Budapestről költözött Bócsára László Lajos Gergely evangélikus lelkipásztor, aki elhívását követve teljes erejével végzi két falusi evangélikus gyülekezet pásztorolását. Itt találta meg társát, itt született első gyermekük, és itt építi a település első igazi, tornyos templomát. Ismerjék meg életét, hitvallását! Nem bánják meg, ha velünk tartanak! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Babaúszás - vízhez szoktatás. Érvek - ellenérvek - Novotny Attilával

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Tovább élnek az optimista emberek. A túl sok, és a túl kevés alvás is ront a memórián, és a reakcióidőn. Nem hallanak jól a repülőterek közelében élő madarak. Elkészült az okosóra, ami nagyon sok mindent mér. Elkészült egy házi robotot, amellyel könnyebb lehet az életünk. Önvezető vonat állt forgalomba Kínában. A század második felétől működhet az új típusú fúziós erőmű. Fellövik a legmodernebb szuper űrtávcsövet. Találtak egy új, Föld-méretű bolygót a lakható zónában.  Különös jel érkezett az űrből, ami mindent felforgathat. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Sebestyén Peti gyorsasági motorversenyző a Sztárportréban! Top 6 idén, világbajnok 3 éven belül! „Igen, mindenképpen ez a terv, és nem csak hasraütésszerűen mondtunk egy számot. A tavalyi évben sikerült folyamatosan a top 10-ben lennem, és a 11. helyen fejeztem be a bajnokságot. Folyamatosan ott voltunk az élbolyhoz közel, és hiányzott még egy minimális lépés, ami legfőképpen a motort érintette, hogy elcsípjük a kiszemelt 6. helyet. Technikai sportról beszélünk, nem elég, hogy én maximálisan felkészült vagyok. Most megtörtént egy váltás, és ezzel a technikával több az esély.” Peti fegyelmezett az evés, alvás, edzés és koncentrálás terén is: „Most kezdtem el egy új étrendet, ami teljesen rám van szabva. Nagyon sokan koncentrálnak arra, hogy a motor mindig megkapja legjobb alkatrészt, a legjobb üzemanyagot, de az is nagyon fontos, hogy a versenyzőnek is a legjobb üzemanyag kell, és próbálunk most ezen is fejleszteni. Szigorú rendhez tartom magam, hogy meglegyen az esti 8 óra alvás. Régóta együtt dolgozom egy sportpszichológussal, és sokat foglalkoztunk azzal, hogy hogyan lenne jó az elalvás, főleg a versenyhétvégéken, mert akkor nagyon nagy a stressz.” Peti arra is figyel, hogy az ébredése is a megfelelő módon történjen. (forrás: sztarportre.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:15 - Irodalom az Éterben: Jókai Mór: Rákóczi fia

 20:00 – Aréna

21:00 – Ökumenikus imahét és Lélekműhely: Éves kérdések megválaszolása 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája