Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 01. 21. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Papp Gyula, billentyűs művész, az Új Színház zenei vezetője

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - Gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel –Bödecs Pál - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Hírek a városból. Kuris István László alpolgármesterrel heti rendszerességgel találkozunk azért, hogy kedves hallgatóink értesüljenek a városban már megtörtént, vagy a közeli jövőben tervezett programokról, eseményekről. Kérjük, kísérjék figyelemmel adásunkat! Köszönjük, hogy minket hallgatnak! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Krisz Rudolf! „Eljött az a pont, hogy én is apuka legyek! Óriási dolog, hogy gyermekünk született! Ilyenkor érzem, hogy milyen szerencsések vagyunk.” A zenész-énekes a kilencvenes évek sikerei után, az elmúlt időszakban remekül felvette a zenei fordulatszámot. Dalainak szövegét egy ideje már a párja írja. „Most azon dolgozom, hogy úgy tudjak apja lenni a gyermeknek, hogy közben megmaradjon zeneileg is az a tűz és akarás, ami az elmúlt években volt. Eddig eléggé szabadon éltem, valószínűleg jót tett nekem is most ez a változás. Átalakult nagyon sok minden az életemben: ami eddig fontos volt, az most kevésbé.” 2 hónapos lesz a baba (Lea). „Hatalmas élmény, amikor nagy csodálkozó szemekkel rám néz a pici, és azt érzékelem, hogy számára én vagyok a mindenség. Megnyugszik, amikor ott van az ölemben. Nevelés szempontjából azt gondolom, hogy a szeretet mindenre megoldás. A legfontosabb, hogy ne csak a saját dolgunkkal foglalkozzunk mindig, ne csak a saját érdekünket nézzük!”(forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Veres Lucia biológia-kémia szakos tanárnő riportja

13:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - Veszprémy László Bernát: Gyilkos irodák - a magyar közigazgatás, a német megszállás és a holokauszt - Jaffa könyvkiadó Budapest, 1019. 1944 késő tavaszán és nyarán a lomhaságáról és inkompetenciájáról híres magyar bürokrácia mintegy félszáz nap alatt közel félmillió magyar állampolgárt szakított ki otthonából és közösségéből, fosztott meg jogaitól és vagyonától, majd deportált a megszállt Lengyelország területére, hogy ott a nácik gázkamrába terelve meggyilkolják őket. Vajon milyen folyamatok vezettek ahhoz, hogy a magyar közigazgatás hajlandónak mutatkozott asszisztálni a németek tömeggyilkos terveihez? Milyen szerepet játszottak a magyar állam képviselői – főispánok, alispánok, főszolgabírók, főjegyzők, polgármesterek, a csendőrség és a rendőrség tagjai – a holokauszt történetében példátlan gyorsaságú akcióban? Kényszerpályán mozogtak, vagy lett volna lehetőségük ellenállni és megtagadni az együttműködést? A szerző, Végső István felkérésére, várhatóan 2020. január 24-én, 17 órakor, a kiskunhalasi könyvtárban mutatja be a kötetét.

14:00 – Önindító: Szabó-Kocsis Dorottya segítségével betekinthetünk az angliai nemzetközi kapcsolatok egyetemi képzésbe. Dorka nemrég fejezte be az első félévét Coventry-ben nemzetközi kapcsolatok szakon. Fantasztikus sok élmény érte már az első félév során. Sikerült neki az induló 80 hasonló szakos diák között az első 10-be kerülni eredményeit illetően. Beszél a kollégiumról, az oktatás rugalmas és gyakorlatias rendszeréről. Nagyon jól érzem magam, meséli lelkesen. Nincs sok órám, de annál nehezebbek, és bár nem okoz gondot a nyelv használata, de azért bele kellett jönnöm, hogy hetente közel 400 oldal angol nyelvű szakirodalmat kell feldolgoznom. Tartsatok velünk a beszélgetésbe!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Nem öregszik a több mint ezer évig is elélő páfrányfenyő. Több évtizedes, az immunrendszerrel kapcsolatos rejtélyt oldottak meg magyar tudósok. Tíz évvel is tovább élhetünk egészségben, ha néhány dologra odafigyelünk. Szupererőt ad a szemeknek az új kontaktlencse, a sötétben is lát vele az ember. 5 tudományos tény, ami igazolja, hogy a kirándulás az egyik legjobb dolog, amit az elmével tehetünk. Összefüggést találtak a burnout és a szívritmuszavar között. Elkészültek az első élő, öngyógyító robotok. Megalkották a szobabiciklit, ami képes egész nap ellátni lakásunkat árammal.

19:00  - Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:15 - Irodalom az Éterben: Jókai Mór: Rákóczi fia

 20:00- Aréna

21:00 – Ökumenikus imahét és Lélekműhely: Éves kérdések megválaszolása 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája