Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 01. 22. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Petőné László Katalin, a budapesti Leövey Klára Görögkatolikus Szakgimnázium igazgatója

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - Gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - Veszprémy László Bernát: Gyilkos irodák - a magyar közigazgatás, a német megszállás és a holokauszt - Jaffa könyvkiadó Budapest, 1019. 1944 késő tavaszán és nyarán a lomhaságáról és inkompetenciájáról híres magyar bürokrácia mintegy félszáz nap alatt közel félmillió magyar állampolgárt szakított ki otthonából és közösségéből, fosztott meg jogaitól és vagyonától, majd deportált a megszállt Lengyelország területére, hogy ott a nácik gázkamrába terelve meggyilkolják őket. Vajon milyen folyamatok vezettek ahhoz, hogy a magyar közigazgatás hajlandónak mutatkozott asszisztálni a németek tömeggyilkos terveihez? Milyen szerepet játszottak a magyar állam képviselői – főispánok, alispánok, főszolgabírók, főjegyzők, polgármesterek, a csendőrség és a rendőrség tagjai – a holokauszt történetében példátlan gyorsaságú akcióban? Kényszerpályán mozogtak, vagy lett volna lehetőségük ellenállni és megtagadni az együttműködést? A szerző, Végső István felkérésére, várhatóan 2020. január 24-én, 17 órakor, a kiskunhalasi könyvtárban mutatja be a kötetét. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer:

11:00 – Jóllét: Rettegés helyett. A daganatos betegségek mindenkiben félelmet váltanak ki. A környezet is gyakran úgy tekint az érintett személyre, mint akinek sorsa meg van pecsételve. Tudni kell azonban, hogy a "nagy mumus" nem legyőzhetetlen ellenfél; számos lehetőség adott, hogy a problémának elébe menjünk! A HOGYAN-ról Péterné Sztanik Nikolett iskolavédőnővel beszélgetünk! Köszönjük, hogy minket hallgatnak! (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Felvételt hirdet a Snétberger Zenei Tehetség Központ. Immár XI. alkalommal hirdet felvételit a központ, melyre idén január 25-ig lehet jelentkezni. Alapítója Snétberger Ferenc Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas szintó származású magyar gitárművész. Maga küzdötte úton átélte, milyen sokat is jelent, jelenthet, ha valakit időben felkarolnak. S ma ezt teszi folyamatosan a központba kerülő zenei tehetségű diákokkal, ahol a felvételitől, az oktatáson át a lehető legtöbb időt igyekszik eltölteni tanítványai között. Természetesen a nyáron 6 héten, tavasszal, ősszel 3 héten át tartó zenei képzés megszervezésében sok munkatárssal és világhírű zenésszel karöltve teszi ezt. Riportunkban Fehér Elemér és Farkas Zsolt nyilatkoznak, akik mindketten diákként kezdték, s ma már oktatási segítőként, mentorként működnek közre a zenei tehetségek fejlesztésében. Adják tovább a hírt, s jelentkezzenek az érdeklődők. S hallgassák velünk a beszélgetést, melyből kiderül, hogy csodák ma is vannak!

14:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Krisz Rudolf! „Eljött az a pont, hogy én is apuka legyek! Óriási dolog, hogy gyermekünk született! Ilyenkor érzem, hogy milyen szerencsések vagyunk.” A zenész-énekes a kilencvenes évek sikerei után, az elmúlt időszakban remekül felvette a zenei fordulatszámot. Dalainak szövegét egy ideje már a párja írja. „Most azon dolgozom, hogy úgy tudjak apja lenni a gyermeknek, hogy közben megmaradjon zeneileg is az a tűz és akarás, ami az elmúlt években volt. Eddig eléggé szabadon éltem, valószínűleg jót tett nekem is most ez a változás. Átalakult nagyon sok minden az életemben: ami eddig fontos volt, az most kevésbé.” 2 hónapos lesz a baba (Lea). „Hatalmas élmény, amikor nagy csodálkozó szemekkel rám néz a pici, és azt érzékelem, hogy számára én vagyok a mindenség. Megnyugszik, amikor ott van az ölemben. Nevelés szempontjából azt gondolom, hogy a szeretet mindenre megoldás. A legfontosabb, hogy ne csak a saját dolgunkkal foglalkozzunk mindig, ne csak a saját érdekünket nézzük!” (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes emberek: Nálunk debütál Gusztos Bence új száma. Lassan 10 éve már annak, hogy a Megasztárban egy egész ország ismerte meg és volt rá büszke egész Kiskunhalas. Gusztos Bence azóta már Angliában él, de most hazalátogatott és ha már itthon volt, beszélgettünk is vele a Halas Rádióban. Elvesztette az inspirációt, de aztán egy koncert után visszatalált az útra. Arra az útra, amiről mindig is tudta, hogy az az övé. Bence újra zenél, erről mesél mai magazinunkban, no meg a 92.9-en, a Halas Rádióban debütáló új daláról, amit a beszélgetés után meg is hallgatunk. Tartsanak velünk!

19:00 – Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:15 – Irodalom az Éterben: Jókai Mór: Rákóczi fia

20:00 – Aréna

21:00 – Ökumenikus imahét és Lélekműhely – Éves kérdések megválaszolása 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája