Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 01. 24. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Lázár Ildikó, újságíró, író 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - Gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel! : Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: A serdülőkor fogas és egyéb kérdései - Péterné Sztanik Nikolett iskolavédőnővel beszélgetünk. A személyi higiénia kérdéseiről beszélgetünk Péterné Sztanik Nikolett iskolavédőnővel. A riportban különösen hangsúlyossá tettük a fogak megfelelő ápolásának fontosságát, a megfelelő tisztálkodási rutin kialakítását, valamint a tetoválás és a testékszerek világába is ellátogatunk. Fogadják műsorunkat szeretettel! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Nem öregszik a több mint ezer évig is elélő páfrányfenyő. Több évtizedes, az immunrendszerrel kapcsolatos rejtélyt oldottak meg magyar tudósok. Tíz évvel is tovább élhetünk egészségben, ha néhány dologra odafigyelünk. Szupererőt ad a szemeknek az új kontaktlencse, a sötétben is lát vele az ember. 5 tudományos tény, ami igazolja, hogy a kirándulás az egyik legjobb dolog, amit az elmével tehetünk. Összefüggést találtak a burnout és a szívritmuszavar között. Elkészültek az első élő, öngyógyító robotok. Megalkották a szobabiciklit, ami képes egész nap ellátni lakásunkat árammal. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Oszvald Marika

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Fő az óvatosság! Mai adásunk témáit összegezve adtam ezt a címet ajánlónknak! Legyen szó a közlekedésről, vagy az internetes vásárlásról, soha nem árt, ha az ember figyelme legjavát az adott tevékenységre irányítja. Áldozattá válni, pórul járni könnyű: ezekből kijönni viszont nehéz, olykor drága is! Farkasné Wodring Zsuzsa őrnagy asszony tanácsait hallhatják a következő percekben!

14:00 – Babusgató: Miért lettem óvó néni? - Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval és Dadai Zitával beszélgetek az óvónői hivatásról. Kezdetekről, motivációról, nehézségekről, örömökről. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Szabó-Kocsis Dorottya segítségével betekinthetünk az angliai nemzetközi kapcsolatok egyetemi képzésbe. Dorka nemrég fejezte be az első félévét Coventry-ben nemzetközi kapcsolatok szakon. Fantasztikus sok élmény érte már az első félév során. Sikerült neki az induló 80 hasonló szakos diák között az első 10-be kerülni eredményeit illetően. Beszél a kollégiumról, az oktatás rugalmas és gyakorlatias rendszeréről. Nagyon jól érzem magam, meséli lelkesen. Nincs sok órám, de annál nehezebbek, és bár nem okoz gondot a nyelv használata, de azért bele kellett jönnöm, hogy hetente közel 400 oldal angol nyelvű szakirodalmat kell feldolgoznom. Tartsatok velünk a beszélgetésbe! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:15 - Irodalom az éterben: Jókai Mór: Rákóczi fia

20:00 - Aréna

21:00 – Ökumenikus imahét és Lélekműhely: Vonzalom 1. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája