Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 01. 25. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Lázár Ildikó, újságíró, író 2.rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - Gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Miért lettem óvó néni? - Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval és Dadai Zitával beszélgetek az óvónői hivatásról. Kezdetekről, motivációról, nehézségekről, örömökről. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Véget ért a Connextion Kupa. A Connextion Kupa “A” jelű csoportjának dobogós csapataiból egy-egy meghatározó játékos került ma Ziccerbe, véget ért ugyanis a december eleje óta tartó, rendre nagyon izgalmas mérkőzéseket hozó 18 csapatos bajnokság. Horváth Ákossal (Totya Boltja), Papp Csabával (Cel FC) és Farkas Andrással (Retro) értékeltük az idei szezont. Tartsanak velünk! (ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Nálunk debütál Gusztos Bence új száma. Lassan 10 éve már annak, hogy a Megasztárban egy egész ország ismerte meg és volt rá büszke egész Kiskunhalas. Gusztos Bence azóta már Angliában él, de most hazalátogatott és ha már itthon volt, beszélgettünk is vele a Halas Rádióban. Elvesztette az inspirációt, de aztán egy koncert után visszatalált az útra. Arra az útra, amiről mindig is tudta, hogy az az övé. Bence újra zenél, erről mesél mai magazinunkban, no meg a 92.9-en, a Halas Rádióban debütáló új daláról, amit a beszélgetés után meg is hallgatunk. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Dr. Modok Szabolccsal és Szabó Tündével a jószolgálat szerepéről beszélgetünk. Dr. Modok Szabolcs városunk szülötte jelenleg Szegeden hematológus, klinikai főorvos, ugyanakkor 3 éve a Lioins klub tagja. Lions klub, hallottak már róla? Sokan nem, pedig a világ legnagyobb és legrégebbi jószolgálati világszervezetéről van szó. 206 országban közel másfél millió tagja a szervezetnek, melynek fő célja a jószolgálat, jótékonysági tevékenység. Szabolcs Szabó Tündének, a Szilády gimnázium közösségi szolgálat szervezőjének meghívására érkezett, hogy megismertesse velünk, a diákokkal, miért is jó önkénteskedni, tenni a jót, ingyen dolgozni pusztán azért, mert az jó érzés, és azért mert a szűkebb-tágabb közösségünk hasznára válik. Feltétlen tartsanak velünk a beszélgetésbe! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: Még egyszer Otelló: Az Otellóban a komponista szakít a szokásos ária-együttes-, illetve ária-recitativo-formával. A zene egyik drámai pillanatból a másikba vezet; hihetetlen drámai, érzelmi váltásokat elénk tárva jeleníti meg a drámát. Verdi megrázó muzsikájában döbbenetes érzékletességgel bontakozik ki a „fekete” hős tragédiája a tudat és tudatalatti viharos szigetén. A lépre csalt mór és ártatlan, hű hitvese Desdemona története itt ér szomorú véget a Klasszikusok órájában.

18:00- Halas anno: Halál, honfoglalás, csipkeház - Évfordulók 2020-ban. 2020-ban ismét neves, egyben emlékezetes, örömteli és szomorú évfordulókra emlékezhetünk. Halál, honfoglalás, redempció, békediktátum, csipkeház, világháború mellett születések, iskola, egyesület és újság alapítások, máig álló műemléki épületek és szobrok kerültek átadásra. Erről beszélgettünk Végső István történésszel.

19:00 – Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:15 – Irodalom az Éterben: Jókai Mór: Rákóczi fia

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Ökumenikus imahétés Lélekműhely: Vonzalom 1. 3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája