Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 01. 26. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Marchut Réka

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - Gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak 

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: Dr. Modok Szabolccsal és Szabó Tündével a jószolgálat szerepéről beszélgetünk. Dr. Modok Szabolcs városunk szülötte jelenleg Szegeden hematológus, klinikai főorvos, ugyanakkor 3 éve a Lioins klub tagja. Lions klub, hallottak már róla? Sokan nem, pedig a világ legnagyobb és legrégebbi jószolgálati világszervezetéről van szó. 206 országban közel másfél millió tagja a szervezetnek, melynek fő célja a jószolgálat, jótékonysági tevékenység. Szabolcs Szabó Tündének, a Szilády gimnázium közösségi szolgálat szervezőjének meghívására érkezett, hogy megismertesse velünk, a diákokkal, miért is jó önkénteskedni, tenni a jót, ingyen dolgozni pusztán azért, mert az jó érzés, és azért mert a szűkebb-tágabb közösségünk hasznára válik. Feltétlen tartsanak velünk a beszélgetésbe! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Még egyszer Otelló: Az Otellóban a komponista szakít a szokásos ária-együttes-, illetve ária-recitativo-formával. A zene egyik drámai pillanatból a másikba vezet; hihetetlen drámai, érzelmi váltásokat elénk tárva jeleníti meg a drámát. Verdi megrázó muzsikájában döbbenetes érzékletességgel bontakozik ki a „fekete” hős tragédiája a tudat és tudatalatti viharos szigetén. A lépre csalt mór és ártatlan, hű hitvese Desdemona története itt ér szomorú véget a Klasszikusok órájában. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)               

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Halas anno: Halál, honfoglalás, csipkeház - Évfordulók 2020-ban. 2020-ban ismét neves, egyben emlékezetes, örömteli és szomorú évfordulókra emlékezhetünk. Halál, honfoglalás, redempció, békediktátum, csipkeház, világháború mellett születések, iskola, egyesület és újság alapítások, máig álló műemléki épületek és szobrok kerültek átadásra. Erről beszélgettünk Végső István történésszel.

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: A láda titka, avagy a soknevű ószeres esete

19:15 – Irodalom az éterben: Jókai Mór: Rákóczi fia

20:00 – Aréna

21:00 – Ökumenikus imahét és Lélekműhely: Vonzalom 2. - A szoros kapcsolat 1. 1.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája