Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 02. 03. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Tápai Nóra textil- és grafikusművész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel! – Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Mike Árpád jogász hallgatóval beszélgetünk. Árpád a legmotiváltabb és lelkesebb egyetemistaként dolgozó férfi, akivel az elmúlt években riportoztam. Amíg a középiskolában nem erőltette túl a tanulást, kivéve természetesen a felvételi tárgyait, az egyetemen néhány hónap alatt az eminensek közé küzdötte magát. Talán a nagymama kérése is segített ebben, aki a fizetős iskola költségeiben avval a feltétellel segített, ha nincs bukás és semmi tárgyal nem lesz elmaradva az unoka. És valahogy belejött Árpi a tanulásba, pedig a jog kemény terület! Olyannyira, hogy így 5-öd évben az eredménye után már csaknem 75%-át az egyetem fizeti a tandíjának. Elképesztő energiával tanul és már a szakmában dolgozik és tapasztal. Az elején közel 2 és fél évig az RTL klub televíziós csatornánál dolgozott az egyetem mellett, hogy a költségeit tudja fedezni. Rengeteg erőt, élményt és természetesen élettapasztalatot köszönhet ennek az időszaknak! Feltétlen tartsatok velünk ebbe a beszélgetésbe, garantáltan energiafeltöltő lesz! (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Látni a szépet és látni a rosszat. A fenti cím remekül foglalja össze azt a világlátást, amely Bicskei Zoltán vajdasági magyar filmrendezőt, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját, grafikust jellemzi. Hitben gyökerező élete, az egymást követő generációk sorsa iránti féltés fogalmazódik meg szavaiban, melyet keresetlen, kendőzetlen módon adja tudtunkra. Higgyék el; gazdagabbak lesznek, ha meghallgatják mai műsorunkat! Szeretettel ajánlom figyelmükbe! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Korai fejlesztés - Antóniné Vargyas Andreával és Molnárné Gép Anikóval beszélgetünk

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Különleges falfestékek segíthetnek a klímaharcban. Kitalálták a tudósok, hogyan gyárthatunk oxigént a Holdon. Mire használják a kutyák a bajszukat? Feltérképezték a muslica agyának egy részét. Laborban növesztettek emberi és állati miniagyat. Óriási áttörés küszöbén a rákkutatás. Hogyan ellenőrizhető, hogy, sugároz-e a mikrohullámú sütő. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Szatmári Orsi énekesnő, ének-korrepetitor a Sztárportréban! „Elfogadom azt, ha nem leszek anya, mert akkor nekem ebben az életben valamit gyermek nélkül kell megtanulnom. Még nem tudhatom, hogy van-e rá lehetőségem, mert nincs hozzá potenciális alany.  Nem tudom milyen meddőnek lenni, és nem tudom milyen elveszíteni egy gyermeket, csak azt tudom, hogy valami miatt nagyon foglalkoztat ez a dolog. Készülök ebben a témában hamarosan valamire, ami bízom benne, hogy hitet vagy reményt tud majd adni. 44 év alatt a legnagyobb megtapasztalásom az elfogadás, hogy minden úgy van jól, ahogy van. Minden okkal történik, és nem tudjuk megváltoztatni a sorsunkat. Tudunk tenni érte, hogy jobb legyen, de a görcsös akarás, mindig a dolgok ellentétét váltja ki - úgy vettem észre. Ez nem azt jelenti, hogy felteszem a kezem, és lesz ahogy lesz! Maximálisan megteszek nap mint nap mindent azért, hogy egy ép testben, ép lelket köszöntsek minden reggel a tükörben. Én így vagyok teljes, hogy tanítok is: Szoktam mondani, hogy egy énekesnő vagyok, aki segít énekessé nevelődni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy tőlem szeretnének tanulni. Ettől vagyok Szatmári Orsi, hogy van ez az énem is, és a következő években is ezen fogok dolgozni, hogy a kettő alkosson egy tökéletes egységet.” (forrás: sztarportre.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Aladdin csodalámpája

19:15 - Irodalom az Éterben: Jókai Mór: Rákóczi fia

 20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! – Szabóné Kovács Teodóra - Református és Lélekműhely: A meghitt kapcsolat jellemzői / teendők a meghitt kapcsolatért 1.  3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája