Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 02. 05. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Tatai István, református lelkipásztor dr. 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - Invictus - A legyőzhetetlen amerikai film 2009. A polgárjogi aktivista Nelson Mandela (Morgan Freeman) 27 évet töltött a dél-afrikai börtönökben. Az apartheid rendszer bukása után ő lesz az ország első fekete bőrű elnöke. A feketék és a fehérek további szembenállása helyett hitet tesz a béke mellett, és megpróbálja összefogni a nemzetet. Kapóra jön ehhez a közelgő rögbi-világbajnokság. Az elnök meghívja a csapatkapitányt, François Pienaart (Matt Damon), és arra kéri, tegyenek meg mindent a győzelem érdekében. És a csapat véghezviszi a lehetetlent, beverekszi magát az 1995-ös világbajnokság döntőjébe, fekete és fehér egy emberként szurkol a sikerért. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer: Kiskunhalasi Birkózó Club - Csapi Antal és ifj. Csapi Antal a vendégünk. A mai Ziccerben a halasi birkózásról beszélgettünk a Halasi Farkasok két edzőjével, Csapi Antallal és ifj. Csapi Antallal. Korosztályok, edzések, az új csarnok, a 2019-es és 2020-as év. Ezeket a témákat bontottuk ki a Halas Rádió sportmagazinjában. No meg persze legeredményesebb versenyzőjük, Felhő Viki is szóba került. Tartsanak velünk!

11:00 – Jóllét: Szeretetre születtünk. Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök a keceli római katolikus templomban telt ház előtt tartott előadást, melynek témája a szeretet volt. Szeretet, mely ott van a hétköznapokban, átível földrészeken, és független attól, hogy ki mely nemzethez tartozik. Azért, mert a szeretet nem földi, hanem mennyei, Isteni. Püspök atya tanúságtétele erről szól!(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Sztárportré: Auguszt Bárió a Sztárportréban! Az énekes, zeneszerző új dalokkal ismét a zenei életben! Nemrég egy különleges felkérésnek is eleget tett, amelyből filmzene született: MOSOLYKA - MAJD HELYETT MOST! Auguszt Bárió: "Összehozott az élet engem is ezzel a produkcióval. Mosolykáról (Fannyról) azt lehet tudni, hogy ő egy kerekesszékes hölgy, akinek gyerekkorában azt mondták az orvosok, hogy nem fogja megélni a 18 éves korát. Ez annyira felspannolta, hogy azt mondta: De, igenis meg fogom élni, sőt járni fogok! Olyan életet él, amiben az ő elképzelése tényleg az, hogy fel fog állni, és ezért mindent meg is tesz. Másokat is buzdít arra, hogy az életüket úgy fogadják el, ahogy van, sőt próbáljanak változtatni, és pozitív lépéseket tenni! Egy filmet forgatnak a férjével, Sankóval, akivel egy rendezvényen találkoztam először. Beszélgettünk, és azt mondta: van egy szövege, lenne-e kedvem megzenésíteni? Amikor ő ezt kimondta, én már magamban tudtam: hogyne lenne! A legnagyobb örömmel! Itt vonnék párhuzamot a zenekarunk, az AD Studio, és e között az ügy között: mindkettő olyan dolog, amiben az a lényeg, hogy senki nem ismer lehetetlent." MOSOLYKA - MAJD HELYETT MOST - nagyjátékfilm, Igaz történet alapján. Szereplők: Csuja Imre, Udvaros Dorottya, Fanny Mosolyka, Pegasus Envoyé, Cserna Antal, Szalai Kriszta, Nyertes Zsuzsa, Kiss Tibi, Szabó Győző, Kálloy Molnár Péter, Faragó András, Hais Dorka, Hais Fruzsi, Oszvald Marika, Borbiczki Ferenc (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes emberek: Nagyváradról a "nyolcezresek" közé. Az Érdekes Emberek mai adásában Varga Csabával beszélgetünk, aki az erdélyi Nagyváradról érkezett Kiskunhalasra, hogy diákok számára tartson élménybeszámolót. Életének nagy fordulópontja volt, amikor beleszeretett a magas hegyek világába; és hogy ez a szerelem ne legyen plátói, a 14 "nyolcezres" csúcsból 4 viszonozta is ezt a vonzalmat. Mi jöhet még ezek után? Magyar ember oxigénpalack nélkül még nem járt a világ tetején: lehet, hogy Csaba lesz az? Hallgassanak minket!

19:00 – Szép Álmokat: Aladdin csodalámpája

19:15 – Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely – A meghitt kapcsolat jellemzői / teendők a meghitt kapcsolatért 2. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája