Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 02. 07. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Tolcsvay Béla, gitáros, énekes, zeneszerző

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Hazatalálás Baráti kör frissül, új programok várják idén is a halasiakat. Évek óta élvezhetjük a Hazatalálás Baráti Kör előadásait, túráit, rendezvényeit. Így lesz ez idén is! Bús Józseffel és Untener Olivérrel, alapítótagokkal beszélgetünk aktuális változásaikról, 2020-ra tervezett rendezvényeikről, túráikról. Legközelebb már februárban lehet csatlakozni hozzájuk a Bagolyvár megtekintésére itt a környékben. De idén is lesz Halas a hatalmas országos teljesítmény túrájuk, csoportos csillagnézés, márciusi magyarok vására, sok-sok túra és ősztől izgalmas előadás sorozatuk. Ne hagyják ki, hisz értünk dolgoznak, szerveznek! Tartsanak velünk a beszélgetésbe, és keressenek a Hazatalálás Baráti Körre a facebook-on a részletes programokért és időpontokért! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Az oszteopátia rejtelmeiről - Blehó Rita a vendégünk. Kedves hallgatók, mai beszélgetésünkben nem ez lesz az egyetlen idegenül csengő kifejezés, de higgyék el, mire végére érünk a műsornak, minden tisztázva lesz! Blehó Rita, a kiskunhalasi kórház gyógytornásza évek óta tanulja és gyakorolja azt a hazánkban még úttörőnek számító terápiás módszert, amelyet az oszteopátia név foglal magában. Ismerjék meg tehát Ritát és módszerét, melyet jó szívvel ajánl mindannyiunknak!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Megtalálták a bibliai Salamon király 3000 éves bányáit. Működik a Napról a legnagyobb felbontású képeket készítő teleszkóp. Hány bolygóból áll a naprendszer? Lámpa, mely áram nélkül világít, és oxigént termel. Károsabb egy elektromos autó, mint egy diesel? A 4 napos munkahét is segíthet bolygónkon. A tüdő "varázslatos" gyógyulásra képes a dohányzás abbahagyása után. Újabb 30 gént fedeztek fel az autizmushoz köthetően. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Koltai Róbert

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: Maminbaba - Hordozós latin fitness - Dr. Szántó Borbála oktató a vendégünk. A műsor mai vendége Dr. Szántó Borbála, a Maminbaba - Hordozós latin fitness oktatója. Egy olyan mozgásformával, kikapcsolódási formával ismerkedünk meg, melyben mama és baba is remekül érzi magát. Nem beszélve az együtt töltött időről. Előnyös a babának, hiszen már egész pici korukban felfedezik az őket körülvevő világot és szokták a közösség élményét. Na és persze jó a mamának is, hiszen a mozgás élményén túl, lehetőség van a gyermekneveléssel kapcsolatos problémák megbeszélésére, véleménycserére. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Fenyővári Boldizsárt halljuk az informatikai, villamosmérnöki pályáról, BME-s tapasztalatairól. Szegedi fiatalemberünk a BME villamosmérnöki karán szerez hamarosan MSC diplomát, s már több éve dolgozik is párhuzamosan, főként informatikai területen. Kevesen mondhatják el magukról, hogy csúszás nélkül sikerül diplomát szerezniük ezen az egyetemen. Ebben nyilván nagy segítség volt OKTV 10. helyezése matematikából anno középsuliban. Bár kövér kisgyerekként kezdte, igazi kockaként, de hamarosan kézilabdázásba fogott. A szegedi Pick ifi mb1-es csapatába kerülve néhány év múlva már magas szinten űzte ezt a sportot. Ez nagy segítségemre volt, a közösség, a mozgás, illetve az időm jó kezelése szempontjából egyaránt, meséli. Bár általános suliban még egyáltalán nem ment jól a matek, de a középiskolai szuper matektanárom munkája nyomán megszerettem a tárgyat, olyannyira, hogy a versenyeredmények mellett az egyetemi tanulmányaimat is nagyban segítette ez. Imádok társasozni, játékot űzni és kitalálni egyaránt. Néhány hete érkezett meg Lissabon-ból, ahol fél évet töltött erasmus ösztöndíjjal. Tartsatok velünk riportunkba, hogy Boldi életútján keresztül bepillantsunk az informatikai munkák területére, és a virtuális és valódi szörfözés élményébe! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Aladdin csodalámpája

19:15 - Irodalom az éterben: Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református és Lélekműhely: A meghitt kapcsolat jellemzői / teendők a meghitt kapcsolatért 3. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája