Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 02. 25. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Berta Zsolt 2. rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel –Édes Árpád - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Hazahúzó - Kuris István László alpolgármester a vendégünk. Jóllehet ez egy TV műsor címe, mégis benne van az vágyakozás, hogy hazavárjuk azokat, akik közülünk származtak el. A Hazahúzó stábja Kiskunhalasra látogatva új, más nézőpontból mutatta meg a városértékeit, lehetőséget. Több más dolog mellet erről is beszélgettünk Kuris István László alpolgármester úrral! Fogadják a műsort szeretettel! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Mahó Andrea a Sztárportréban! Rengetegszer férjhez mentem... „Nagyon sok darabban a szerelmi drámákat éltem meg, hiszen a naivák a szerelmet hordozzák. Egyszer nekiálltam megszámolni, hogy hány darabban vettek már el engem a színpadon, és nyolc-kilencet számoltam. Ezek csak a darabok, amelyeket nagyon sokszor játszottunk, úgyhogy én rengetegszer férjhez mentem, nagyon sokszor volt rajtam menyasszonyi ruha - azt hiszem, hogy már lassan az összes fazont kipróbáltam. Ésszel legyünk őrültek! Azt hiszem, hogy a korral talán azt tanulja meg az ember, hogy ne legyen annyira őrült. Ésszel legyünk őrültek! Ezt hozza talán a kor, hogy már tudjuk: a rózsaszín köd egyszer csak fel fog szállni. Mindannyian formálódunk az életben, és ott szokott lenni konfliktus, amikor nem egyformán fejlődik a két ember, akik egy párt alkotnak. Azt lehet csinálni, hogy tudatosan megpróbálunk felzárkózni a másikhoz, vagy ha a másik van lemaradva, akkor tudatosan megpróbáljuk magunkhoz húzni, vagy segíteni neki a fejlődésben. Persze határokon belül, ameddig a másik ezt engedi, mert erőszakoskodni sohasem szabad, hiszen mindenkinek saját magának kell eljutni bizonyos fejlődési szintekre. Nem lehet a másikat rákényszeríteni arra, hogy fejlődjön, hogyha egyszer nem akar. Jól kell választani: Itt vissza tudunk kanyarodni a rózsaszín ködhöz - amikor az ember se nem lát, se nem hall. Amikor már az ember eljut érettségben egy bizonyos szintre, akkor valahogy kizárja ezt, vagy megpróbálja kizárni, és mögé néz a dolgoknak. Meg kell vizsgálni, hogy valójában milyen ember az, aki iránt én úgy érzem, hogy szerelmet tudnék érezni. Új ködök mással? Nagyon sok embernél előfordul ez, de én azt vallom, hogy mérlegelni kell ilyenkor, hiszen az ember, ha már eljut egy bizonyos korba, és ha jól mennek a dolgok, akkor már nemcsak magáért felel, hanem másokért is felel. Hozni kell ilyenkor egy meglehetősen bölcs döntést, és ehhez érzelmileg is hozzá tud idomulni az ember. Bocsánatot kérek, én is itt vagyok! Az élet sok mindenre megtanítja az embert, és a mi szakmánkban muszáj, hogy kiálljunk saját magunkért, mert különben elsodornak. Muszáj néha azt mondani, hogy bocsánatot kérek, én is itt vagyok, és szeretném elmondani a véleményemet. Próbálom ilyenkor a határozott hangomat elővenni, ami egy kicsit lemélyül, és igyekszem komolyan elmondani azt, amit szeretnék. Néha nehéz higgadtnak maradni, mert az ember óhatatlanul átveszi a másiknak a viselkedési formáját, és hogyha az mondjuk kiabál, ideges, vagy kicsit agresszív, és az ember éppen nincs olyan formában, hogy teljesen kiegyensúlyozott legyen, akkor ezt óhatatlanul átvesszük. Ilyenkor is fontos bekapcsolni a tudatosságot: ha te higgadt vagy, akkor az ilyen ember arra nem fog tudni reagálni, ez pszichológia.”Jól jön majd ez a gyermeknevelésnél is! A színész, énekes első kisbabája tavasszal megszületik.(forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Péter-Szabó Marci múltja és jelene, valamint körutazása Amerikában

13:00 – Vedd és olvasd:dr. Téglás Péter ajánlója. Marcia és Thomas Mitchell: Egy iraki kém az iraki háború ellen - Athéneum könyvkiadó 2020. Katharine Gun, a brit titkosszolgálat munkatársa egy nap nehéz döntést hoz: szigorúan bizalmas információt juttat el a sajtónak egy amerikai-brit kémakcióról, amelynek célja, hogy megszerezzék az ENSZ Biztonsági Tanácsának felhatalmazását a 2003-as iraki invázióhoz. A könyv megírását alapos kutatómunka előzte meg, a szerzőpáros pedig lehengerlően meséli el ennek a bátor fiatal nőnek a történetét. A történet alapján Official Secrets, azaz Hivatali titkok című film is készült, amelyet a dél-afrikai Gavin Hood rendezett. A filmet Magyarországon még nem mutatták be.

14:00 – Önindító: Dr. Horváth Hunor - új háziorvos a fedélzeten. Nagy öröm városunk számára, hogy egy halasi fiatalember, aki orvosi diplomát szerzett helyben kezdje el praxisát. Különösen egy olyan területen, mint a háziorvosi szolgálat. Az egész család az egészségügy misszionáriusa, anya, tesó, és a sok családi beszélgetés miatt, már apa is szinte műteni tudna:) Gyerekként ezt láttam, hogyan is működik egy jó háziorvos. Az egyetemen az általános egészségügy fogott meg, így választottam a háziorvosi területet.  Örülök, hogy itt kezdhettem szülővárosomban az orvosi pályámat, szomszédban anyuék rendelőjével, meséli Hunor.  Feltétlen tartsatok velünk riportunkba!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Milyen a világ legnagyobb hangyafajának a csípése? Új korszak kezdődhet az agykutatásban. A lefekvés időpontja is számít, nem csak az alvásmennyiség. Hogyan sportoljon, ha elmúlt 40 éves. Hasznos fejlesztés az autistákat segítő applikáció. Hétköznapi anyag védhet a sugárzás ellen. Terv szerint működnek a magyar műholdak. Jelentősen több víz található a Jupiteren, mint ahogy azt eddig gondoltuk.

19:00  - Szép Álmokat: Beck Andrea: A titoktündér

19:15 - Irodalom az Éterben: Gerald Durrell - Állatkert a poggyászomban

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református(ismétlés), Lélekműhely: A függőségre való hajlam 3. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár