Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 02. 27. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Bíró Zsolt

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel! –  Kohi-Pál Eszter- Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Hétköznapi paranoiáink - Kohout Zoltánnal beszélgetünk. Ha fenyegetnek, fontos vagyok. Mindannyian tapasztaltuk már, hogy úgy éreztük, ellenséges szemmel figyelnek bennünket, voltunk már féltékenyek, aggódtunk már olyan bonyolult helyzetektől, amelyek éppen átláthatatlanságuk folytán tűntek fenyegetőnek - mindnyájunknak vannak tehát "paranoiás" gondolatai. De vajon mi rejtőzik e mögött a gyakran használt kifejezés mögött? (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– Babusgató: Természet és a madarak. Mai műsorunkban Kiss Tamással a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület madarászával és nagyfiával Gecse Bence Hunorral beszélgetünk a természethez és madarakhoz fűződő kapcsolatukról, továbbá a környezet védelme iránti elkötelezettségéről és munkájáról mesél a szakember. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: A terhesség 3. trimesztere - beszélgetés Palásti Róbertné védőnővel

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Minkó Máriával, a Vári Szabó István szakiskola és szakközépiskola műszaki szakoktatójával beszélgettünk. Marika a női szabók szakmai munkájának vezetője, szakoktatója. Nemrégiben fejeződött be a felnőttek 2 éves oktatása, nagy sikerrel zajlottak a szakvizsgája. 2020 szeptemberétől divatszabóság szakmára lehet jelentkezni diákoknak, felnőtteknek egyaránt. Riportunkból megismerjük Marika életútját, szakmai fejlődését, iskoláit, ahol megtanulhatta a szabás-varrás csínját-bínját. Országos szakmai verseny 2. helyezett eredménye jól mutatja tehetségét, kitartását és lelkesedését. Ezeket igyekszik ma nagy türelemmel és szeretettel átadni diákjainak is, hisz egy csodálatos és kreatív szakmát és piacképes tudást kaphatnak tőle az iskola keretein belül. Feltétlen tartsanak velünk!

14:00 - 153-Lélekmód: Kohout Zoltán életútriportja. Lehetséges-e egy egész életet egy gyerekkori álom megfejtésével tölteni? Sokan ismerik Kohout Zoltán szakújságíró írásait, gondolatait városunkban és azon kívül is. Ám kevesen ismerik őt magát. Nem állítjuk, hogy a riport után ismerni fogják, de azt igen, hogy egy nagyon őszinte életút-beszámolót hallhatnak, melynek során elkísérhetjük Zolit a Budai Várban töltött gyermekévektől Kiskunhalasig: családapai, útkereső felnőtt életébe, ahol – saját bevallása szerint – a hibái vezették el a változáshoz. Majd láthatjuk főszerkesztői, később szakújságírói életszakaszában, betekinthetünk istenhitébe, élete két legfontosabb imájának részleteibe is. Zolit/Kohout Zoltánt most az újságírás mellett annak a bizonyos 16 éves kori különös álomnak a regénnyé formálása foglalkoztatja. Feltétlen tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: Meddig egészséges a versenysport? Igás Andor testnevelő tanárral beszélgettünk. A versenysport általában egészségkárosító hatással van a sportoló szervezetére. Miért is választják mégis a tehetségek ezt az áldozatot? Az akarat, a motiváltság, a kitartás szerepéről beszélgettünk, különböző sportágak kapcsán. Az emberi teljesítőképesség határa vajon meddig növelhető, és miért érdemes a versenysportokat választani? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Igás Andorral a Szilády Áron Református Gimnázium testnevelő tanárával. (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Beck Andrea: A titoktündér

19:15 – Irodalom az Éterben: Gerald Durrell - Állatkert a poggyászomban

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Kohi-Pál Eszter- Református (ismétlés) és Lélekműhely: A függőségre való hajlam 4. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár