Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 03. 07. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Michels Antal

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Nyírő József - Az én népem

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: XXI. századi gyerekek! Gyerekek a XXI. században! – Lengyel Erika, óvodapedagógus a vendégünk. Gyermekeink egy szédítő tempót diktáló évezredbe születtek bele. Ebben a gyors, felfokozott világban kell megtalálniuk magukat a gyermekeinknek és nekünk szülőknek, nevelőknek. Milyen feladatokat, buktatókat, nehézségeket, örömöket rejt a XXI. század gyereknek, felnőttnek egyaránt? A válaszokat Lengyel Erikától, a kiskunhalasi Bóbita Óvoda és bölcsőde óvodapedagógusától halljuk. (ismétlés)

9:00 – Ziccer: A KFC edzője és csapatkapitánya Ziccerben - Agócs Zoltán és Gillich Balázs a vendégeink. A hét csapatának választották Faddikorr-Kiskunhalasi FC-t, miután idegenben győzték le a bajnokaspiráns Kiskunfélegyházát. Erről és a tavaszi nyitányról is beszélgettünk. Sok meghatározó távozó, jelentősen megfiatalított játékoskeret, felszabadult játék nyomás nélkül, a csapatban rejlő potenciál - ezek az interjú kulcsmomentumai. Tartsanak velünk a mai Ziccerben!(ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: MesÉLJÜNK együtt! Bajzáth Mária mesepedagógus volt a Martonosi Pál Városi Könyvtár, a Szilády Áron Gimnázium és a Zöld-híd Egyesület vendége március 2-án. Délelőtt két előadást, délután mesefoglalkozást tartott és zsűrizést vállalt az óvodások városi szavalóversenyén. A mesehallgatás és a mesélés fontosságára hívta fel a figyelmet. Fontos szerepe van az élet dolgairól való gondolkodásban: ifjúságról, szerelemről, halálról, de mindenképpen rólunk szól a mese. Találjuk meg magunkat a mesében!(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: A József Attila irodalmi kör 5 éves lett, Sári Kati vezetőt és Kiss Ferencné Elő Mária alapító tagot hallhatjuk. Bensőséges ünnepléssel emlékeztek az 5. szülinapjára ennek a tevékeny irodalmi körnek a tagjai. Sári Kati vezetőnő vall az elmúlt évek örömeiről, tervezett legközelebbi programjairól. Nagy öröm számukra az egymást mindenben támogató közösség léte, illetve az a helyi irodalmi értékeket felkutató és továbbadó munka mely a fő céljuk. Üdítő hallgatni Marikát, aki korát meghazudtoló szellemi és testi frissességgel mesél az életéről a régmúltban és ma. Megtudjuk miért jut eszébe mindenről egy dal, vagy egy vers, miért gyűjti és olvassa a verseket ma is rendszeresen. De azt is megtudjuk, hogy indult lelkében az írás, mely máig segíti szíve örömét, vagy épp bánatát kiadni, megosztani, megkönnyebbülni. Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: Nabucco (korábban Nabuccodonosor) Giuseppe Verdi egyik legnépszerűbb, négyfelvonásos operája. Szövegkönyvét Temistocle Solera írta Anicet-Bourgeois és Francis Cornu bibliai témájú története alapján. Ősbemutatójára 1842. március 9-én került sor a milánói Teatro alla Scalában. Magyarországon 1847. január 2-án mutatták be a Nemzeti Színházban. A Nabucco premierjének hatalmas sikerével Verdi az európai zeneszerzők élvonalába került. A darab leghíresebb kórusműve a Va' pensiero (Zsidók kórusa), mely hazafias szövege miatt az olaszok egyik kedvelt dala lett az 1848-as forradalom során. A címszereplő II. Nabú-kudurri-uszur babiloni király. Most és egy múltkori alkalommal is ebből hallhatnak részleteket.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Michael Ende: A varázslóiskola

19:15 – Irodalom az Éterben: Hegedűs Géza: A milétoszi hajós

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: A tárgykapcsolat-elmélet 3. - A meghitt kapcsolat fejlődése 1. 1.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár