Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 03. 10. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Fecske Orsolya, festőművész, a Szociális Testvérek Társaságának tagja 1. rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Nyírő József - Az én népem

5:30 – Serkenj fel – Édes Árpád - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: A tavasszal együtt ébred a város is! Ennek jele, hogy hétről-hétre olyan hírekről tudunk beszámolni, melyek Kiskunhalas rendezettségét, szépségét, egyre inkább élhető voltát tanúsítják. Kuris István László alpolgármester úr vezet bennünket végig azokon az eseményeken, melyek a közeli jövőben fognak megvalósulni! Köszönjük, ha velünk tartanak! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Völgyesi Gabriella a Unique énekesnője! A beszélgetésben megbocsátás, szerelem, vita és módszerek, amelyek segíthetnek. Az énekesnő egykor jogászként is tevékenykedett, ezt az én-részt itt most félre tette. "A vitatkozás szerintem egy külön műfaj, ahol az ember megpróbálja az érzéseit félretenni, és higgadt fejjel gondolkozik. Nyitott az ember az adott kérdésben, hogy a másik érveit is be tudja fogadni. A gyermekeket is nyitottságra kell nevelni, hogy nem csak az az út lehet helyes, amit ők meggyőződéssel képviselnek. Nekem is nehéz belátnom, ha nincs igazam, pedig úgy indultam neki. De be kell látni, nincs mese. Általában úgy működik, hogy racionálisan belátom, és utána még érzelmileg idő, amíg ennek átadom magam - hogy kvázi alulmaradtam, ami egy badarság, mert nem maradtam alul."(forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: II. rész: Krámli Kinga énekművész és párja Lopatyin Alexandr életútja

13:00 – Vedd és olvasd:dr. Téglás Péter ajánlója. Ablonczy Balázs: A miniszterelnök élete és halála - Teleki Pál (1879 - 1941) Jaffa kiadó 2018. Teleki Pál a két háború közötti időszak miniszterelnökei közül talán a legélénkebben van jelen a társadalmi emlékezetben. Tudós, főcserkész, a revízió ideológusa, aki rendre feltűnik az 1938 és 1940 közötti területvisszacsatolások fotóin. Rejtélyesnek tűnő halála szintén sokak képzeletét mozgatja, nemkülönben a zsidók jogfosztásában játszott szerepe. Ez az életrajz arra vállalkozik, hogy ennek az ellentmondásos életpályának az egyes állomásait vázolja fel, az erdélyi magyar arisztokrata és a dúsgazdag görög polgárlány egyetlen gyermekeként eltöltött gyerekkortól kezdve a földrajzi kutatásokon, a fajhigiénián, a turanizmuson át az autók iránti bolonduláson keresztül az egyetemi tanárságig, az első, majd a második miniszterelnökségig, és választ igyekezzen adni a halált övező kérdésekre. Teleki életének hatvankét évében benne van a huszadik század első felének csaknem összes magyar politikai és társadalmi, tudományos problémája, amelyeket ez az érzékeny, sőt túlérzékeny egyéniség így vagy úgy érintett élete folyamán. Ez a pálya nemcsak az erdélyi arisztokratáé, hanem az ellenforradalom, Trianon és a világháborúk rajza is egyúttal: egy darab Magyarországé a 20. század első felében.

14:00 – Önindító:

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Közeledik a szezon, 7 ok, hogy miért együnk epret. A koplalás a hosszú élet titka. A zene jótékony hatással van a szervezetünkre. Megalkották a mesterséges "idegszálat" robotokhoz. Egy alkalmazás segít felismerni a Parkinson-kór jeleit. Hét, eddig még ismeretlen bolygót fedeztek fel. Mintegy 5 milliárd év múlva véget ér a Nap élete. Titkos átjárót találtak a nagy fáraó sírjánál.

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: Hegedűs Géza: A milétoszi hajós

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református(ismétlés), Lélekműhely: A meghitt kapcsolat fejlődése 2. - Kötődési modellek 1. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár