Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 03. 28. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Kacsó András, Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány elnöke 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés) 

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel! :Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – S’örömkonyha: Klasszikus ételek másként - Rita asszonnyal. Rita asszony ínyenc salátákat, rakott palacsintát és gombócot készít nekünk. Ezen kívül újabb ötleteket ad a panír felturbózására, mert a klasszikus rántott hús is lehet újdonság! Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer:Mozgás és sport négy fal között - beszélgetés Igás Andor testnevelővel. Hogyan mozogjunk, sportoljunk otthon? Hogyan érezhetjük jobban magunkat ebben a helyzetben? Rendszeresség, tudatosság, kreativitás - sport nélkül nem megy. Tartsanak velünk! (ismétlés)

10:00- Érdekes emberek: Krízisben; a pszichológus szemével. Egy adott helyzetnek több olvasata létezik. A krízis sem az, aminek elsőre gondoljuk: nem csak egy ránk szakadó, váratlan teher, hanem nagy lehetőség egy régóta halogatott, de nagyon időszerű döntés meghozatalára is. Gyulai Ildikó pszichológussal a koronavírus kapcsán megélt sokrétű krízisről beszélgetünk, és persze arról, hogy tartogat-e ez számunkra valami jót! Köszönjük, hogy minket hallgatnak! (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Tóth István médiás, testnevelő pedagógus életútriportja. Alig akad, aki nem ismeri Istvánt. Vagy a Halas Televízió sportmagazinjából, akár az országos Digi sport csatornájáról, vagy épp a Fazekas iskola testnevelője, osztályfőnökeként. Nagy örömünkre számos teendője mellett rádiónk riportereként is megkezdi ténykedését márciustól. Bár sokan ismerik őt, de életútjának kezdetéről, családjáról, a szépirodalom iránti vonzódásáról jóval kevesebben tudnak. Mik voltak életének fő fordulatai, meghatározó élményei, no és hogyan tanít ma testnevelést online? Megtudhatják, ha velünk tartanak. Természetesen azt is, milyen riport témákat tervez a Halas Rádióban! Ne hagyják ki! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: A bolygó hollandi történetének alapja egy XVII. századi tengerészlegenda. Egyik verziója szerint a züllött életű, van Straaten kapitány Nagypénteken nem ment templomba, s még aznap ki is hajózott. Büntetése, hogy örökké a tengeren kell maradnia, s hajójának megjelenése bajt hoz azokra, akik megpillantják. A másik verzió szerint Hendrik van der Dreckennek hívták az amszterdami hajóst, aki Kelet-India felé hajózva, a Jóreménység fokánál mindenáron szembeszél ellen akart haladni, s azt mondta, hogy ha az örökkévalóságig is tart, nem változtat irányt. A kísértethajót leggyakrabban a Dél-Afrikai térségben észlelték. Még V. György angol király is fiatal tengerészkadét korában találkozott vele a Horn-foknál. Ezt a történetet dolgozta fel Richard Wagner egy csodálatos operában, melyből ma és egy későbbi alkalommal hallhatunk részleteket és a keletkezésével kapcsolatos történeteket.

18:00- Halas annó: Egy halasi Zseny. Csak néhány helytörténeti rövid írás emlékezik manapság városunk egykor ország- és világszerte nevezetes alakjáról. Halas egykori neves és gazdag családjának legkiemelkedőbb személyére emlékezünk ezzel a bejegyzéssel. Róla beszélgetünk Végső István történésszel.

19:00 – Szép Álmokat: Beck Andrea: A titoktündér

19:15 – Irodalom az Éterben: Eric Knight: Lassie hazatér

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Az intimitás témakörének összefoglalása 5. 1.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Piszkos Fred, a kapitány