Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 03. 30. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Zichy Mihály, az Országos Széchenyi Könyvtár tudományos munkatársa 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel! – Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Milyen is a filmes szakma? - Vidovics Ádámot a Metropolitan Egyetem friss diplomását halljátok. Ádám igen korán, szinte csodás ráérzésének köszönhetően igen korán döntötte el, hogy a filmesek világa az ő pályája. Sokat tett is ezért, érdeklődött, utánajárt, dolgozott vele és benne. Már a középiskolában egy kis csapat tagjaként, elsődlegesen rendezői szerepkörben sikerre vittek egy kis játékfilmet. Mit tanult és tapasztalt a Metropolitan suli BSC évei alatt, illetve gyakorlati munkája során, vagy épp most a mesterszakon? Tartsatok velünk a részletekért! (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Krízisben; a pszichológus szemével. Egy adott helyzetnek több olvasata létezik. A krízis sem az, aminek elsőre gondoljuk: nem csak egy ránk szakadó, váratlan teher, hanem nagy lehetőség egy régóta halogatott, de nagyon időszerű döntés meghozatalára is. Gyulai Ildikó pszichológussal a koronavírus kapcsán megélt sokrétű krízisről beszélgetünk, és persze arról, hogy tartogat-e ez számunkra valami jót! Köszönjük, hogy minket hallgatnak! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Miért sír a baba? - Lászlóné Piszmán Ildikóval beszélgetünk

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Néhány pszichológiai kísérlet, ami sok mindent elárul az ember természetéről. Nem tesz jót a sok okostelefon használat. A D-vitamin segíthet helyreállítani a járásképességet csípőtörés után. Alkalmazkodik az átültetett kar az új testhez. Az anyatej molekulái védenek a véráram megfertőződésétől. Akár 1300 évig is megmaradnak az óceánban a műanyag játékkockák. A ruhák viselésével rengeteg mikroszál kerül a környezetbe. A robot, ami elvégzi a piszkos munkát. Hogyan változtatja meg az 5G a mezőgazdaság jövőjét. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: A Sztárportréban Sári Évi énekes-színész! "Az utóbbi időben inkább karakterszerepek találnak meg. Most már viccesnek kell lenni, szórakoztatni kell... Anya szerepben: A Sztárcsinálók című darabban egy huszonéves fiú anyukáját játszom. Amikor először szembesültem ezzel, az egy kicsit fura volt. Számolgattam is az éveket, hogy valójában tényleg lehetne a gyermekem Cseh Dávid, aki játssza a szerepet. Nagyon sok olyan lányt ismerek a környezetemben, akiknek a fejében már egészen fiatal koruktól kezdve ott volt, hogy hány gyermekük lesz, és tudták, hogy ez biztosan így lesz. Természetesen kezelték ezt a dolgot, és látták maguk előtt a képet. Ha magamra gondolok, nincs ilyen konkrét képem. Közben teltek az évek: Imádom amúgy a gyerekeket. Megtalálom velük a közös hangot, és van a környezetemben sok kisgyermek. Bennem valahogy mindig az volt, hogy majd egyszer biztos lesz nekem is, de közben teltek az évek. A magánéletem úgy alakult, hogy akivel lehetett volna, akkor még azt éreztem, hogy még nem." (forrás: sztarportre.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: Eric Knight: Lassie hazatér

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! - Szabóné Kovács Teodóra – Református és Lélekműhely: Az intimitás témakörének összefoglalása 5. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A három testőr Afrikában