Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 04. 01. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Takács Bence, műsorvezető, MMA ösztöndíjas előadóművész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Halasi Kaleidoszkóp: "Míg állni látszék az idő, Bár a szekér szaladt". A Kiskunság (és egyben egész magyar hon) nagy költőjének, Petőfi Sándornak a gondolatai jutottak eszembe, miközben Kuris István László alpolgármester úrral beszélgettem. Teljesen átformálta életünket és részben már értékrendünket is az utóbbi néhány hét. Az idő megállni látszik, de tudjuk, a szekér, melyen mi is rajta vagyunk, szalad. Vigyázzunk magunkra is, egymásra is! Hallgassanak minket, Önökért vagyunk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                            

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer:

11:00 – Jóllét: Egészséges életmód a világjárvány árnyékában - beszélgetés Mamlecz Adrienn személyi edzővel. Hogyan tarthatjuk fenn egészségünket, optimizmusunkat ebben a helyzetben? Mit tegyünk és mit ne? Új korszak kezdődik? A beszélgetésből kiderül. Tartsanak velünk!(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Világjárvány: holnap jön a következő... - Kohout Zoltán a vendégünk. Mi lesz a mostani koronavírus-járvány után? Miközben alig várjuk, hogy elcsituljon az utóbbi évtizedek legrémisztőbb közegészségügyi fenyegetése, már az ajtón kopogtatnak a következők.Az ok: magunkra szabadítjuk a kórokozókat. Hogy hogyan és miért?

14:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Sári Évi énekes-színész! "Az utóbbi időben inkább karakterszerepek találnak meg. Most már viccesnek kell lenni, szórakoztatni kell... Anya szerepben: A Sztárcsinálók című darabban egy huszonéves fiú anyukáját játszom. Amikor először szembesültem ezzel, az egy kicsit fura volt. Számolgattam is az éveket, hogy valójában tényleg lehetne a gyermekem Cseh Dávid, aki játssza a szerepet. Nagyon sok olyan lányt ismerek a környezetemben, akiknek a fejében már egészen fiatal koruktól kezdve ott volt, hogy hány gyermekük lesz, és tudták, hogy ez biztosan így lesz. Természetesen kezelték ezt a dolgot, és látták maguk előtt a képet. Ha magamra gondolok, nincs ilyen konkrét képem. Közben teltek az évek: Imádom amúgy a gyerekeket. Megtalálom velük a közös hangot, és van a környezetemben sok kisgyermek. Bennem valahogy mindig az volt, hogy majd egyszer biztos lesz nekem is, de közben teltek az évek. A magánéletem úgy alakult, hogy akivel lehetett volna, akkor még azt éreztem, hogy még nem." (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes emberek: Kitüntetés, éremkülönlegességek, numizmatika felsőfokon, Rácz-Fodor Mihállyal és Nagy-Tóth Dezsővel beszélgettünk. A Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Kiskunhalasi Csoportja több, mint 50 éve jött létre. Alapítója és elnöke Rácz-Fodor Mihály, aki irigylésre méltó kitartásával, odaadásával olyan alapot teremtett az éremgyűjtésben, ami az országban is egyedülálló. Munkásságát Budapesten kitüntessél díjazták. Nagy-Tóth Dezső a kiskunhalasi csoport titkára a római kori pénzek szerelmese, olyan egyedülálló érméket mutat be, ami a laikusokat is gyűjtővé teszi. Mihály nemcsak az éremgyűjtésben, hanem Kiskunhalas történelmében és kulturális életében is jelen van és volt, a beszélgetésből izgalmas részletek derülnek ki. (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat:Maja a méhecske

19:15 – Irodalom az Éterben: Eric Knight: Lassie hazatér

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely – Az intimitás témakörének összefoglalása 6. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A három testőr Afrikában