Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 04. 03. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Tatai István, református lelkipásztor dr. 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Varga Judittal, a Szilády igazgatónőjével beszélgettünk az online oktatásról. 10 évet ugrottunk fejlődésben az elmúlt napokban - mondja Varga Judit a Szilády Áron Gimnázium és kollégium igazgatónője. Amikor meghallottam a hírt nagyon vegyes érzések kavarogtak bennem. Tudható volt a helyzet nehézsége, ugyanakkor öröm is, hisz az innovációt rendkívül fontosnak tartottam eddig is, és tudtam, ez nagy lökést fog adni a fejlődésnek. Iskolánk jó helyzetben volt a váltáshoz, hisz a használt Classroom oktatási online keretrendszert a kollégák nagy része már használta, nem volt ismeretlen. A modern oktatási módszerekben is igen elöl járunk, rengeteg képzést és módszertant sajátított el a tantestület az elmúlt két évben, és ennek most igen nagy hasznát vesszük! Reggel 10-ig minden tanárnak fel kell tennie az aznapi anyagot erre a felületre, és az adott tanóra valódi idejében videó órára is lehetőség van, ha a diákok, vagy a tanár igényli. Természetesen előre egyeztetve. Használjuk az új technológiákat, egyre több pozitív tapasztalat van. Sok diák jelzi, hogy nyilván hiányoznak a társaik személyesen, de jobban be tudja osztani az idejét ebben az online rendszerben! Előnye a helyzetnek, hogy a szülők rálátnak a tanítás, a fiatalok motiválási nehézségeire. Jobban belelátnak a munkánkba, többet lehetnek együtt a családok, az informatikai kompetenciája pedig ugrásszerűen fejlődik mindenkinek! Feltétlen tartsanak velünk a riportba! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Otthoni higiénia a világjárvány idején - beszélgetés Börcsökné Ábrahám Edit védőnővel. Kézmosás, fertőtlenítés, takarítás, egyéni és családi higiénia. Tények és tévhitek a koronavírus apropóján.(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Tíz innováció, ami megteremtette a modern autót. Érkezik az elmúlt tizenhárom év legfényesebb üstököse. Felfedeztek egy új holdat a Föld körül. A vadon élő emlősök nőstényei tovább élnek, mint a hímek. Érdekes pszichológiai kísérletek, amelyek bizonyítják, hogy mennyire könnyű befolyásolni az embereket. Szuperidős sejteket programoztak át őssejtekké. Személyzet nélküli, mesterséges Intelligenciát alkalmazó kisbolt nyílt Japánban. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Várkonyi Attila - Dj Dominique

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: Miben rejlik a kutyák titka? Az ember legrégebbi barátja a kutya, akinek van kutyája az tudja,hogy gazdinak lenni már önmagában hatalmas élmény. Persze kihangsúlyozva a felelős kutyatartást. De mit takar az a kifejezés, hogy kutyaterápia, kutyával asszisztált foglalkozás és milyen jótékony hatásai vannak az oktatás-nevelés folyamatában, erről beszélgetek ma Vasné Horváth Olgával a Gólyafészek Református Óvoda vezetőjével.

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Kubas Panna sziládys diák mesél az online tanulásról. Panna 9.c-s tanulója a gimnáziumnak, két hete online tanul, hasonlóan minden diákhoz. A járványügyi helyzet által indokolttá vált helyzet, a hirtelen teljesen digitálissá vált oktatás rengeteg izgalmat és jó dolgot is hozott magával. Mindenki maradjon otthon jegyében, bevallja őszintén, hogy hiányoznak az iskolatársak, barátok, tanárok. Ugyanakkor mindez megvalósul az online térben, és számos előnye is van ennek a helyzetnek! Jobban be tudom osztani az időmet, kipihentebb vagyok, a családommal végre valóban együtt vagyunk és sokat beszélgetünk. Tegnap például anyuval hatalmasat bicajoztunk! Tartsatok velünk, és engedjétek, hogy Panna pozitív hozzáállása ránk ragadjon:) (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Maja a méhecske

19:15 - Irodalom az éterben: Eric Knight: Lassie hazatér

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református és Lélekműhely: Az intimitás témakörének összefoglalása 7. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A három testőr Afrikában