Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 05. 03. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Zichy Mihály, az Országos Széchenyi Könyvtár tudományos munkatársa 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak 

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: Kohout Dávid a föld túlsó oldaláról - egyenesen Új-Zélandról nyilatkozik. Új-Zélandon épp nyugszik a nap, mikor nálunk felkel. Kicsit nehéz volt így összehangolnunk a riport időpontját Dáviddal, aki immár négy éve él kinn feleségével Kaia-val ezen a csodálatos helyen. Élményeikről könyv is született 2018-ban, Úz a csodák csodája címmel. Ebben mesélnek arról a külső és belső utazásról, melyre az egyéves nászútjuk kapcsán indultak, s négy évre ragadtak ott. A beszélgetés során megismerjük egy kicsit Új-Zélandot, az ott lakókat, szokásaikat. Megtudjuk, hogy egy természetvédelmi park, elvonulási központjának szervezőinek hogyan is telnek a mindennapjai. No és hallani fogunk a belső utazásról is, amelyet nem könnyű megfogalmazni,  de azért megpróbáljuk. Feltétlen tartsanak velünk, ebbe a kihagyhatatlan riportba! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: A new yorki Metropolitan operaház 4 órás At-Home gálát közvetített április 24-én világhírű operaénekesek közreműködésével, akik otthonukból adtak elő egy-egy számot. A MET-en 23 órán át elérhető volt a nagyközönség számára is ez az előadás. Ebből nyújtok át Önöknek ma és további több alkalommal egy-egy csokrot, közben kérve, hogy maradjanak otthon! (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)                    

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Beck Andrea: Akadályverseny 2.rész

19:15 – Irodalom az éterben: James Herriot: A repülő állatorvos

20:00 – Kommcast: Hogyan érinti a koronavírus az oktatást, a művészetet és a háziállataink életét? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a következő Kommcastben. Vasárnap este megismerhetnek egy aradi asszonyt, aki színes maszkokkal segíti a környezetét, bepillantást nyerhetnek az online vizsgáztatás dilemmáiba, utánajárunk, mit csinál egy színész, ha bezár a színháza, kiderítjük, karanténban próbál-e egy zenekar, végül annak járunk utána, az állatok elkaphatják-e a koronavírust. Mindez a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és médiatudományi tanszékének karantén-műsorában, vasárnap este 20 órától! Tartsanak velünk!

21:00 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Kérdések. Az év előadásaihoz kapcsolódó szakirodalom. 1.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Menni vagy meghalni