Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 05. 04. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Ármay- Szabó Ádám

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! - Bödecs Pál- Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: Knáb Zsófi tapasztalatai a Corvinusról, Észt országról. Zsófi városunk szülötte korán önállósodott, hisz már 9.-ként egy győri középsuliba került, ráadásul lány koliba! Csodás élményei vannak ezekből az évekből, itt szerette meg igazán a matekot is, ami aztán a továbbtanulását is meghatározta. A Corvinusra kerülve, hamar, már 2. évesként Erasmus ösztöndíjra jelentkezett Észtországba. Vonzotta az északi népek világa, az példaértékű fejlődés, amin az észtek keresztül mentek az elmúlt évtizedekben! Az oktatás előretörése, a digitális ügyintézés a bürokrácia helyett, a fejlődés és szépség mindenütt tetten érthető ebben bájos kis országban. Tartsatok velünk a beszélgetésbe, hogy ragadjon ránk Zsófi tudatossága és pozitív életszemlélete! (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Felhőillat. Mára a repülés bárki számára elérhető. Könnyen "ki lehet fogni egy fapados" ajánlatot, és illa-berek, már el is fogyott alólunk a megszokott, biztonságosnak vélt talaj. Mégis, egy teljesen más érzés, amikor szinte minden komfort nélkül csak a repülést, mint élményt éli meg az ember. Ezt kaptam most Vári Gyulától, aki hajdan a légierő Mig-29-ét lovagolta, ma pedig a Magnus Zrt. főpilótája. Fogadják műsorunkat szeretettel! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Zseni Zsuzsa és a Bjorgvin trió

13:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója – Huszár Tibor: Kádár ​János I-II.  Kádár János életútjáról kevés mű született, pedig személye és politikája modern történelmünk középponti, talán legvitatottabb kérdése. Ő maga önéletírásre nem vállalkozott, s ritkán szólt keresetlenül élete fontosabb fordulópontjairól. Huszár Tibor kétkötetes művének első része a születéstől a forradalomig, a második a forradalomtól a halálig terjedő időszakot dolgozza fel. Ez a monográfia az első átfogó, tudományos igénnyel, a nagyközönség számára készült Kádár-életrajz, amelyet értékes fényképfelvételek egészítenek ki.(moly.hu)

14:00 – A tudomány mai állása: Az egyiptomi kék hozhat új eredményeket az orvosbiológiai kutatásokban. Kétoldalas napelemekkel hatékonyabb lehet az energiatermelés a mezőgazdaságban. Földi műholddal teszteli a műholdak új funkcióit az Európai Űrügynökség Hollandiában. A hangyák képesek tanulni a hibáikból és nem futnak bele kétszer ugyanabba a csapdába. Varázsszemüveg segítségével teszik könnyebbé az autista gyerekek mindennapjait. Nem annyira kifinomult a kutyák arcfeldolgozása, mint az embereké egy magyar kutatás szerint. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból. (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: James Herriot: A repülő állatorvos

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál- Református (ismétlés) és Lélekműhely: Kérdések. Az év előadásaihoz kapcsolódó szakirodalom 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Menni vagy meghalni