Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 05. 08. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Ábrám Noémi 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Benczúr Vilmos - Vili a Dob utcából

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Tudatos internethasználat oktatóval - Fülöp Hajnalkával beszélgetünk. Az elmúlt hetekben a Sziládyban több online kurzust is tartó tudatos internethasználat oktató szakember mind a szülőknek, mind a pedagógusok számára számos jó tanáccsal szolgált. Ezt nyilván az online tanulás és oktatás tette különösen szükségessé, de ez a téma életbevágóan fontos a járvány nélküli mindennapokban is. Számos jó tanáccsal szolgál a szakember riportunkban is, hisz öt gyermek édesanyjaként, közel tíz éves tudatos internet használati szakemberként komoly tapasztalati anyaggal rendelkezik ezen a téren. Tartsanak feltétlen velünk a riportba, tanuljunk együtt tudatosságot ezen a téren is! Akit bővebbe érdekel a téma, a 87 ezer követővel rendelkező onlineotthonoktatás facebook csoporthoz csatlakozhat, ha beszélgetéses formában kíván tájékozódni, mely elsősorban tanároknak szól. A nemrégiben indított digitálisszülő facebook csoport pedig a szülőket célozza segítő beszélgetésekkel, cikkekkel. Az onlineotthonoktatas.hu honlapon, pedig komoly információ gyűjteményt találnak az online tár minden szereplői, legyenek azok maguk a diákok, szülők, vagy épp pedagógusok! Hajrá, legyünk tudatosak a minket körülvevő virtuális térben is!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Egy évesen már lóháton ült, különleges kapcsolat fűzi lovaihoz, ő az egyetlen magyar Európa-bajnok díjugrató lovas - beszélgetés Weinhardt Virággal. 17 évesen nyugdíjba vonult - Bognár Jen Cor Virág legkedvesebb, legsikeresebb lovának meseszerű története. Lovas életmód: hétvégék es ünnepnapok az istállóban és a versenypályán. Női lovas - férfi lovas. Van különbség? Hogyan lesz valakiből magyar és kontinensbajnok? Családi háttér nélkül ez sem megy. Weinhardt Virág a Jóllét magazinban mesélt élményeiről, kalandjairól, az egyedi inspirációról, de legfőképpen barátairól, a lovakról. Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Szoros barátságokat kötnek a flamingók. Matuzsálemi korú kutyákat tanulmányoztak magyar tudósok. Önjáró robot töltheti a jövőben az elektromos autókat. Két újabb felfedezéssel is sikerült igazolni Einstein relativitáselméletét. Rájöttek a csillagászok az Oumuamua rejtélyére. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Molnár Ferenc Caramel

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha: Zöldséges ételek - Mester Sándorral beszélgetünk, aki a piacon már megtalálható friss zöldségekből készít nekünk érdekes és egyben laktató ételeket. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Szabó Petra és Bognár Edmond végzős diákokkal beszélgetünk. A Szilády 12.D osztályának tanulóival készült riport érdekessége, hogy 9.-ben is beszélgettünk velük, a kezdetekkor, és íme most is. Természetesen szót ejtünk arról, hogyan élik meg ezt karanténos helyzetet, a ballagás és bankett hiányát. Az érettségire készülés izgalmai is szóba kerülnek és nyilván a helyzetben rejlő pozitívumokról is szót ejtünk. Nem mellesleg arról, mit is üzen ez a világjárvány az emberiségnek! Feltétlen tartsatok velünk! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Farkas Jánosé: Fehérke - Az első lépések

19:15 - Irodalom az éterben: James Herriot: A repülő állatorvos

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál- Református (ismétlés) és Lélekműhely: Virginia Satir: A Satir- modell 1. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája