Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 07. 03. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A Fáraó

5:30 – Serkenj fel! : Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai vendége Szabó Judit a JuMa kutyaiskola vezető oktatója. Itt a nyaralások ideje. Judittól a mai adásban megtudhatjuk, hogy hogyan tudunk biztonságosan nyaralni a kutyánkkal, külföldi utazás esetén mire kell figyelni, illetve mit tudunk tenni, ha nem tudjuk kedvencünket magunkkal vinni. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Maraton több, mint kétszázszor! - beszélgetés Tabajdi József hosszútávfutóval, aki közel a nyolcvanhoz is rendszeresen sportol, mozog, túrázik, fut és kerékpározik. A közismert futó egykoron az ország egyik legjobb maraton futóka volt, de ma is bármerre jár a nagyvilágban mindenhol tisztelettel és szeretettel köszöntik, sőt sok helyen díszvendégként fogadják. Bécs-Budapest, Spárta-Athén és még sok-sok nagy futás, kaland, élmény részese a Jóllét magazinban osztja meg gondolatait a hallgatókkal. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Tojással lehet megőrizni a gyümölcsök és zöldségek frissességét. Elég egy világító villanykörte és szóról szóra meg lehet mondani, hogy miről beszélgetnek egy zárt szobában az emberek. Magyar fejlesztéssel lehet megvédeni a nagytestű madarakat.  Nyomkövetővel tanulmányozzák a vörös pandákat Nepálban. Egy nagyon különleges képződményt fedeztek fel az óceán mélyén. Nincs egyetértés a Naprendszer lehetséges kilencedik bolygójáról. Ismét megfigyelhetik a különleges, szívdobbanás szerű jeleket a csillagászok. Izraeli csillagászok azon fáradoznak, hogy kiderítsék, van-e élet a Tritonon. Vizet keresnek a Holdon az amerikaiak. Sikerült az anyag ötödik halmazállapotát létrehozni tartósan.  Magyar mérnökök a világ legjobbjai között. Nem kell többé kitakarítani a macskaalmot. Forradalmi anyagot alkottak meg szingapúri tudósok. Nem kell már sokat várni, hogy a földeken emberek helyett gépek dolgozzanak. Egyre többen próbálják megreformálni a nagyvárosi közlekedést. Globálisan figyelik meg az állatok vándorlását, viselkedését egy új programban. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Kocsis Tibor

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha: Olasz ízek - Mongyi Marianna a Zöld Híd Egyesület vezetője tájékoztat az olasz környezetvédelemről, annak sajátosságairól. Emellett ízelítőt kapunk olasz ételekből, a hagyományos pizza, tiramisu és fagylalt receptjét is elhozta nekünk. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Egy ígéretes vállalkozásról, a Diákorep-ről mesél Piszman Zsófia és Kulcsár Petra. Diákorep azaz, diák korrepeltál diákot online, ingyenesen, de nagy hozzáértéssel. Ez a lényege annak a vállalkozásnak melynek alapötletét még 4 sziládys diák dolgozta ki egy évvel ezelőtt, mellyel meg is nyerték a diák vállalkozói versenyt. Piszman Zsófi, aki tagja volt az ötlet kidolgozó csapatnak úgy döntött meg is fogja valósítani az ötletet. Ehhez Kulcsár Petrában és Varga Lucában talált társakat. A három 11.-es diáklány profi kidolgozással és szervezéssel, no és sok-sok munkával a karantén alatt el is indította a vállalkozást. Közel 20 diáktanárt találtak az iskolában, akiket felnőtt tanárok segítségével le is teszteltek. Eddig szintén 20-an vették igénybe a szolgáltatást, de bővül az érdeklődők köre. Sőt, már a saját iskolán kívülről is akadnak diák tanárok és korrepetálást igénylő diákok is. Tartsatok velünk a részletekért! Őket pedig megtaláljátok az instán és a facebook-on is, keressétek a Diákorep-et!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Beck Andrea: Régi barátság

19:15 - Irodalom az éterben: Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely:

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt