Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 07. 04. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Lovas András, református lelkipásztor

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom:

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – S’örömkonyha: Olasz ízek - Mongyi Marianna a Zöld Híd Egyesület vezetője tájékoztat az olasz környezetvédelemről, annak sajátosságairól. Emellett ízelítőt kapunk olasz ételekből, a hagyományos pizza, tiramisu és fagylalt receptjét is elhozta nekünk. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Hiányzott a víz! - beszélgetés Novotny Attila úszóedzővel. A múlt héten megnyílt a strand, így a halasi úszók is elkezdhették felkészülésüket az őszi megmérettetésekre. Milyen gyakorlások voltak a veszélyhelyzetben? Hogyan zajlott a kommunikáció a karanténhelyzetben? Mi van az Európa-klasszis Juhász Jankával? Medencés vagy nyíltvízi versenyek jönnek? A Ziccerben Novotny Attila beszél az aktualitásokról, a tervekről és a jövő évi tokiói olimpia is szóba kerül. Tartsanak velünk! (ismétlés)

10:00- Érdekes emberek: A világ legnagyobb sörnyitója. Egy magyar mondás szerint: nincs olyan, hogy valami nem sörnyitó!  Egy helyen aztán el is készítették, pontosabban meg építették; és hol máshol történt volna, ha nem Kínában?! Ismét egy hosszabb utazást teszünk ebben a sokarcú országban, ahol a régi és az új, a vallás és ideológia (olykor nem mindig békésen) megfér egymás mellett. Szokatlan ízek, szubjektív érzések, életre szóló találkozások; ezek jellemzik mai beszélgetésünket is Szűcsné Gáspár Idával. Fogadják szeretettel! (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Szélig Attila mesél az idei végzősök kihívásairól. A Szilády háromszorosan is kitüntetett diákja áradó lelkesedéssel és szeretettel mesél terveiről és az évfolyam idei nehézségeiről, kihívásairól és megoldásairól. Atilla 470 pont feletti pontot gyűjtött az érettségin, a pécsi pszichológusi felvételije valószínű megvan. Megtudjuk tőle miért is szeretne erre a pályára menni, hány különféle szakiránya is lehet a pszichológiának. Emellett kutatjuk kiváló szónoki képességeinek eredét, valamint azt is sorra vesszük mennyi bizonytalansággal, változással és nehézséggel kellett szembenézni a 2019/2020-as év érettségizőinek, felvételizőinek. Tartsatok velünk, egy élmény lesz ez a beszélgetés! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája:„Elvis előtt nem volt semmi” – jelentette ki egyszerűen John Lennon. A Király összehozta a feketék zenéjét a fehérekével, és ezzel nemcsak zenei, hanem kulturális forradalmat indított el. Ő volt az első modern, a menedzserei által üzleti alapon irányított popsztár, aki emiatt médiatörténelmet is írt, divatot, magatartásformát teremtett. Pedig, mint azt ő magáról mondta: „én csak dalokat éneklek”. 85 éve született Elvis Presley, aki sokak szerint ma is él.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Maren von Klitzing: Ijesztő hangok; Zsiga a könyvmoly 

19:15 – Irodalom az Éterben: Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely:

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt