Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 07. 09. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Sárkány Ferenc, gyógyszerész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! –  Bödecs Pál - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Földművelés: nyertünk, vagy vesztettünk vele? - Beszélgetés Kohout Zoltán szakújságíróval. Vajon miért él bennünk még mindig nosztalgia például az észak-amerikai indiánok életformája, egészsége, erkölcsei iránt? A testük szebb és erősebb, az életmódjuk tisztább és nyugodtabb volt a mai átlagember életéhez képest. Lehet, hogy a földműveléssel zártuk ki magunkat az Édenből?(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– S’örömkonyha: Olasz ízek - Mongyi Marianna a Zöld Híd Egyesület vezetője tájékoztat az olasz környezetvédelemről, annak sajátosságairól. Emellett ízelítőt kapunk olasz ételekből, a hagyományos pizza, tiramisu és fagylalt receptjét is elhozta nekünk. Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – Bitmobile (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Érdekes emberek: El Camino Fodor Imrével - élmények, emlékek, tapasztalatok

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Az új családtag, azaz kölyök kutya a családban. A Halasi Kaleidoszkóp mai adásában Szabó Judittól a JuMa kutyaiskola vezető oktatójától kapunk tanácsokat, hogy hogyan válasszunk kis kutyát, mire figyeljünk. Mi a különbség a szaporító és a tenyésztő között, hogyan tudjuk laikusként megkülönböztetni a kettőt. Hogyan tudjuk komfortossá tenni az első napokat az új családtaggal. Tartsanak velünk! Ha a témában valakinek kérdése van akkor azt küldje el az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és következő adásban Judit igyekszik megválaszolni.

14:00 - 153-Lélekmód:Barabás Anita alkotóművész, életútriport. Július 9-én csütörtökön 17 órától találkozhatnak Anita csodálatos festményeivel, resin art képeivel, ékszereivel a Közösségek házában. 2007 óta tart kiállításokat városunkban és szerte az országban, többek között Budapesten és Szentendrén is jártak már alkotásai. Megismerjük életútját, a kezdeti rajzolás, festés után hogyan is alakult pályája. 38 évesen erősödött fel lelkében a vágy, a benne zajló érzések megformálásának vágya. A Pitypang Borostyán című kiállításon megjelenő resin alkotások, azaz a műgyantába rekesztett természet, képben és ékszerben egy csoda. Nem is gondolnánk, milyen komoly feladat egy pitypangot egy ékszerbe, vagy képbe varázsolni a resin technológia segítségével. A termés begyűjtés után védőmaszk, csiszológép, komoly fúró és vágóeszközök kellenek mindehhez. Tartsanak velünk a beszélgetésbe és tekintsék meg a kiállítást, mert megéri!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: Még sasok is vannak! - beszélgetés Greguss Viktor természetvédővel, a Zöld Közösségért Egyesület elnökével. Hogyan kerülnek ékszerteknősök a Sóstóba? Milyen sas párok találtak ideális élőhelyet maguknak városunk környékén? Madármentés, madáretetés - dilemmák és tények tudományos igényességgel. Gyalogtúrák különlegességekkel, védett és fokozottan védett természeti értékekkel Halas közvetlen szomszédságában. Ötletek, tervek, egyedi történetek Greguss Viktor tolmácsolásában. Érdemes meghallgatni!

19:00 – Szép Álmokat: Maren von Klitzing: Varázságy; Az ottalvós buli; Az alvós rongyi

19:15 – Irodalom az Éterben: Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! - Bödecs Pál – Reformátusés Lélekműhely: A helyes önbecsülés építőkövei 4. - Az önbecsülés összefüggései a spiritualitással, kultúrkereszténységgel 1. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Robert Merle - A sziget