Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 07. 15. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Vető Anna, Nemadomfel Alapítvány Léleköntő program vezetője

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk –Halasi kaleidoszkóp: (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                         

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer: Az erő vele van! - beszélgetés Németh Zoltán erőemelő világbajnokkal. Versenyen 230 kilogramm a rekordja, de edzésen már ennél is messzebb jutott. Van-e határa az emberi teljesítőképességnek? És ha van, akkor hol? Zoltán 53 éves, de azt mondja 20 év sport még simán benne van. Ziccerben az erőemelés és Németh Zoltán világbajnok. Sportoljunk együtt!

11:00 – Jóllét: Még sasok is vannak! - beszélgetés Greguss Viktor természetvédővel, a Zöld Közösségért Egyesület elnökével. Hogyan kerülnek ékszerteknősök a Sóstóba? Milyen sas párok találtak ideális élőhelyet maguknak városunk környékén? Madármentés, madáretetés - dilemmák és tények tudományos igényességgel. Gyalogtúrák különlegességekkel, védett és fokozottan védett természeti értékekkel Halas közvetlen szomszédságában. Ötletek, tervek, egyedi történetek Greguss Viktor tolmácsolásában. Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A pletykával kezdődött... - Szubjektív sajtótörténet Kohout Zoltánnal (I.) Az ősközösségi ember túlélésének egyik kulcsa a szóbeszéd volt: az emberek közötti folyamatos csevegés, tudáscsere biztosította az együttműködés, végső soron a civilizáció felépítésének alapjait. De hogyan lett ebből napilap és közösségi média? Ezt járja körül egy többrészes sajtótörténeti áttekintés... (ismétlés)

14:00 – Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból. (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Ezerarcú birodalom. Kínáról készült háromrészes sorozatunk végén az ország déli, délkeleti részére látogatunk. Hong Kong, Makaó, Kínán belül is egészen egyedi látnivalókat kínál az odalátogatónak. Vezetőnk most is Szűcsné Gáspár Ida, aki szerint a számos ország közül, amelyben eddig járt, Kína az első helyen van. Tartsanak velünk, nem bánják meg!

19:00 – Szép Álmokat: Maren Klitzing: Viharos éjszaka

19:15 – Irodalom az Éterben: Dávid Antal: A szolgadiák

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak(ismétlés), Lélekműhely – Hamis Istenképzetek 2. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya