Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 07. 16. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Zichy Mihály, az Országos Széchenyi Könyvtár tudományos munkatársa 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! –  Bödecs Pál - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:A pletykával kezdődött... - Szubjektív sajtótörténet Kohout Zoltánnal (I.) Az ősközösségi ember túlélésének egyik kulcsa a szóbeszéd volt: az emberek közötti folyamatos csevegés, tudáscsere biztosította az együttműködés, végső soron a civilizáció felépítésének alapjait. De hogyan lett ebből napilap és közösségi média? Ezt járja körül egy többrészes sajtótörténeti áttekintés... (előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Babusgató: XXI. századi gyerekek! Gyerekek a XXI. században! – Lengyel Erika, óvodapedagógus a vendégünk. Gyermekeink egy szédítő tempót diktáló évezredbe születtek bele. Ebben a gyors, felfokozott világban kell megtalálniuk magukat a gyermekeinknek és nekünk szülőknek, nevelőknek. Milyen feladatokat, buktatókat, nehézségeket, örömöket rejt a XXI. század gyereknek, felnőttnek egyaránt? A válaszokat Lengyel Erikától, a kiskunhalasi Bóbita Óvoda és bölcsőde óvodapedagógusától halljuk. (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: Disputa - egy eszköz a konfliktuskezeléshez

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai vendége Szabó Judit a JuMa kutyaiskola vezető oktatója. A mai adásban Judittól tippeket kapunk, hogy hogyan fogadjunk örökbe kutyát, mire figyeljünk, hogyan alakítsunk ki jó kutya gazda kapcsolatot örökbefogadás esetén. Tartsanak velünk! Kérdése van a témával kapcsolatban? Írja meg nekünk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre és szakértőnk a következő adásban igyekszik megválaszolni.

14:00 - 153-Lélekmód:

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: Harmonia Celestis - beszélgetés Varga-Sabján Gyulával a városi téka nyugalmazott igazgatójával. Szabó Magda rányitotta az ajtót, Ferdinandy György egyenesen Costa Ricából érkezett, Spiró György csirkefej nélkül jött, Esterházy Péter pedig két évtizedet váratott magára. Csak néhány klasszis, aki vendégeskedett a helyi könyvtárban. Hogyan és miért lett a halasi könyvek háza Martonosi Pál Városi Könyvtár? Van-e demokrácia a polcok között? Lektűr vagy klasszikus? Kortárs magyar vagy fennkölt angolszász? Témák, kérdések és válaszok a Jóllét magazinban.  Varga-Sabján Gyula azt is elárulja, hogy ki a kedvenc írója. Érdemes meghallgatni!

19:00 – Szép Álmokat: Maren Klitzing: Hol van kifli?

19:15 – Irodalom az Éterben: Dávid Antal: A szolgadiák

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál- Református (ismétlés) és Lélekműhely: Hamis Istenképzetek 2. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya