Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 09. 15. kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Beke Farkas Nándor 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel –Édes Árpád - Református

6:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója. A martfűi rém magyar filmsorozat (bemutató a Netflix filmcsatornán 2020. augusztus) Sopsits Árpád által rendezett 2 óvás, filmdrámát 2016 évben mutatták be. A rendező eredeti szándéka szerint a film játékideje hosszabb lett volna. Ezt azonban annak idején nem sikerült megvalósítania, így ebben az évben a korábbi filmből kimaradt anyagból, és néhány jelenet ismételt újra játszásával filmsorozatot készítettek. A film a magyar kriminalisztika történetének egyik legszörnyűbb gyilkosság sorozatát mutatja be, remek színészi játékkal, és kitűnő dramaturgiával.   (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból.(forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Vendégünk Székely Anna, aki a néprajz szakról, azon belül pedig a táncantropológia szakirányról mesél nekünk

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp

14:00 – Önindító:

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Magyar kutatók jöttek rá, hogyan lehetne megmenteni a kérészeket. A világűrből fedeztek fel pingvinkolóniákat. Egy bőr nélküli cápát találtak Szardíniánál. Szociális életet élnek a cápák. Hiába élnek a tenger mélyén, mégis a felszínhez kötött bioritmussal rendelkeznek a mélytengeri kagylók. Sehol máshol nincs annyi növényfaj a világon, mint Új-Guineában. Száz évig tartó kísérletet kezdtek Norvégiában. A világűrben töltötték fel a marshelikopter akkumulátorait. Újra szuperszonikus repülőgépekkel lehet utazni a nem is olyan távoli jövőben. Távirányítású hajóval végeztek el egy fontos küldetést az Atlanti-óceánon. A jövő erőművei az elektromos buszok lehetnek. Szupersportautó, ami nem benzinnel megy és még a hatótávja is óriási. Igazi, sci-fibe illő utcai kukákat telepítettek egy romániai nagyvárosban. Az ember legjobb barátja a kutya. Áttörést értek el magyar tudósok a nanorészecskék előállításában. Éjszaka termel energiát egy amerikai fejlesztés.

19:00  - Szép Álmokat: Fésűs Éva: Veszekedős mese

19:15 - Irodalom az Éterben: Móra Ferenc: Rab ember fiai

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel –Édes Árpád – Református és Lélekműhely: A férfiak eredetileg negatív anyakomplexusa 2. (jellemzők, párkapcsolat) 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége