Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 09. 17. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Bella Rózsa 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! –  Kohi-Pál Eszter -Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Így borítja fel a technológia a világot. A szó szoros értelmében felforgató gazdasági, társadalmi és geopolitikai következményekkel jár majd a mezőgazdaság és az innovatív ipar együttműködése. Folytatjuk azt a beszélgetéssorozatot, amiben annak járunk utána, hogyan hat majd – kétségkívül mindannyiunk életére közvetlenül – az élelmiszertermelés sci-fi-filmekbe illő fejlődése. (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– Zöld-tál: Mexikói ételkülönlegességek - Mongyi Marianna, a Zöld Híd Egyesület vezetője mexikói ízekkel ismertet meg minket. Könnyen és gyorsan elkészíthető ételek receptjeit hozta el, amivel mi is mexikói hangulatot teremthetünk asztalunkra! Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – Bitmobile (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Érdekes emberek: Irodalmi egyenlet: kiskunhalasi kultúra=Rémán János

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai vendége Szabó Judit a JuMa kutyaiskola vezető oktatója. Judittal a mai adásban a meg nem értett kutyákról beszélgetünk. Van-e okunk félni bizonyos fajtájú kutyáktól? Vannak olyan kutyák, akik következetes, fajtát ismerő és jól kezelő gazda kezében kinccsé válnak, de vajon melyik kutyákra gondoltunk? Miért félünk bizonyos fajtájú kutyáktól egyáltalán? Illetve leromboljuk a dajkakutya mítoszt is. Eb választás előtt álló gazdiknak szívből ajánljuk ezt a riportot! Tartsanak velünk!

14:00 - 153-Lélekmód: A második Covid 19 hullám erősebb lesz mint az első - kijózanító beszélgetés Dr. Szepesvári Szabolcs kórház főigazgatóval. A riport meghallgatása után bizonyosan szabályosan fogjuk viselni a maszkot, tartani fogjuk a távolságot és kezet fogunk fertőtleníteni minden adódó alkalommal, ebben biztos vagyok. Ez a szakember tanácsa elsődleges tanácsa! Mindannyiunkat feszítő kérdésekre kapunk választ a Semmelweis kórház főigazgatójától, kardiológusától riportunkban. Az esetszám radikális növekedését 5-6 hét múlva követi majd a halálozási adatok növekedése is, ez valószínűsíthető. Az iskolák, munkahelyek és a legérzékenyebb terület az egészségügy is bőven számolhat a kontaktok miatt kieső dolgozókkal. Nagy nehézségekkel kell majd számolni, így különösen fontos a személyes fegyelmezettség is. Sajnos az emberek veszélyérzete nagyrészt elmúlt, mivel az első hullám nem volt nagy, és most amikor jóval nagyobb hullám van és lesz, még inkább fontos lenne a személyes fegyelmezettség is. Hisz így tudjuk megelőzni a dolgozók kiesését a legfontosabb területekről, fékezni a terjedő fertőzést, és egészen addig kellene ezt kibírni, amíg a vakcina elérhetővé válik. Mik a megyei és városi adatok, mire kell különösen figyelnünk? Megtudják, ha velünk tartanak! Gratulálunk egyúttal Dr. Egri Antal infektológus, fertőző osztályvezetőnek, főorvos úrnak a megyei kitüntetéséért!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: Nem élhetek muzsikaszó nélkül! - beszélgetés Mándity László táncpedagógussal. A Kiskun Táncegyüttes vezetője, művészeti vezetője, koreográfusa beszél pályája kezdetéről, az első (tánc)lépésekről, a népzene, néptánc kiapadhatatlan forrásairól, a hagyományok erejéről is. Mándity László gondolatai a Jóllét magazinban hangzanak el.

19:00 – Szép Álmokat: Fésűs Éva: Kié a virág

19:15 – Irodalom az Éterben: Móra Ferenc: Rab ember fiai

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! - Kohi-Pál Eszter –Református és Lélekműhely: A férfiak eredetileg negatív anyakomplexusa kultúrkeresztény szempontból. Az eredetileg negatív anyakomplexusú férfi spiritualitása. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége