Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 09. 18. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Bella Rózsa 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! :Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai vendége Szabó Judit a JuMa kutyaiskola vezető oktatója. Judittal a mai adásban a meg nem értett kutyákról beszélgetünk. Van e okunk félni bizonyos fajtájú kutyáktól? Vannak olyan kutyák akik következetes, fajtát ismerő és jól kezelő gazda kezében kinccsé válnak, de vajon melyik kutyákra gondoltunk? Miért félünk bizonyos fajtájú kutyáktól egyáltalán? Illetve leromboljuk a dajkakutya mítoszt is. Eb választás előtt álló gazdiknak szívből ajánljuk ezt a riportot! Tartsanak velünk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Nem élhetek muzsikaszó nélkül! - beszélgetés Mándity László táncpedagógussal. A Kiskun Táncegyüttes vezetője, művészeti vezetője, koreográfusa beszél pályája kezdetéről, az első (tánc)lépésekről, a népzene, néptánc kiapadhatatlan forrásairól, a hagyományok erejéről is. Mándity László gondolatai a Jóllét magazinban hangzanak el.(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Magyar kutatók jöttek rá, hogyan lehetne megmenteni a kérészeket. A világűrből fedeztek fel pingvinkolóniákat. Egy bőr nélküli cápát találtak Szardíniánál. Szociális életet élnek a cápák. Hiába élnek a tenger mélyén, mégis a felszínhez kötött bioritmussal rendelkeznek a mélytengeri kagylók. Sehol máshol nincs annyi növényfaj a világon, mint Új-Guineában. Száz évig tartó kísérletet kezdtek Norvégiában. A világűrben töltötték fel a marshelikopter akkumulátorait. Újra szuperszonikus repülőgépekkel lehet utazni a nem is olyan távoli jövőben. Távirányítású hajóval végeztek el egy fontos küldetést az Atlanti-óceánon. A jövő erőművei az elektromos buszok lehetnek. Szupersportautó, ami nem benzinnel megy és még a hatótávja is óriási. Igazi, sci-fibe illő utcai kukákat telepítettek egy romániai nagyvárosban. Az ember legjobb barátja a kutya. Áttörést értek el magyar tudósok a nanorészecskék előállításában. Éjszaka termel energiát egy amerikai fejlesztés. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból.

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: Miért lettem óvó néni? - Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval és Dadai Zitával beszélgetek az óvónői hivatásról. Kezdetekről, motivációról, nehézségekről, örömökről. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Bognár Edmond magyar szakos hallgatóval beszélgetünk olvasásról, blogolásról. Edmond frissen végzett sziládys, aki egy hete már az SZTE bölcsészkar hallgatója. Szenvedélyesen mesél az olvasás szeretetéről, a különböző olvasói blog és közösségi oldalak hasznáról és használatáról. Maga is több éve vezet egyet - Edmond könyvkuckója címmel. Megtudjuk mik a kedvenc élő és valaha élt írói, példaképei és inspirálói az irodalom világából. Lelkesen mesél a számára most induló egyetemi világról, ami tovább nyitja és szélesíti látókörét, mely talán a legnagyobb értéke az egyetemi létnek! Tartsatok velünk a beszélgetésbe! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Fésűs Éva: A hinta

19:15 - Irodalom az éterben: Móra Ferenc: Rab ember fiai

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel!: Bödecs Pál – Reformátusés Lélekműhely: A férfiak eredetileg negatív anyakomplexusa kultúrkeresztény szempontból. Az eredetileg negatív anyakomplexusú férfi spiritualitása. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége