Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 09. 19. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Beregi László

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Miért lettem óvó néni? - Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval és Dadai Zitával beszélgetek az óvónői hivatásról. Kezdetekről, motivációról, nehézségekről, örömökről. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: A szüleimnek nagyon sok mindent köszönhetek! - beszélgetés Bölecz Virág Ráhel országos bajnok díjugrató lovassal, versenybíróval. A véletlenek sorsfordító erejéről, a kitartásról, a folyamatos tanulásról és a fejlődés igényéről is beszél a Halas Rádió Ziccer című magazinjában Bölecz Virág Ráhel. Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Szabó Lajossal beszélgetünk a burgonya ABC-ről, a XII. burgonyafesztiválról. Szabó Lajossal a Gazda Coop Kft ügyvezetőjével beszélgetünk az október 2-3-án tervezett burgonyafesztiválról és annak indulásáról. Remélik, hogy a vírushelyzet lehetővé teszi a fesztivál megvalósulását, melyre csakis regisztrálással lehet jelentkezni. Természetesen a burgonya szakértőjétől megtudjuk a szabályos tárolás módját, és komoly betekintést nyerhetünk az úgynevezett burgonya ABC-be. Mit is jelent ez? Nos megtudjuk mely fajták valók a salátába, melyek paprikás krumplinak és miből készítsünk gombócot, vagy épp sült krumplit! Tartsanak velünk a beszélgetésbe!(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: A második Covid 19 hullám erősebb lesz mint az első - kijózanító beszélgetés Dr. Szepesvári Szabolcs kórház főigazgatóval. A riport meghallgatása után bizonyosan szabályosan fogjuk viselni a maszkot, tartani fogjuk a távolságot és kezet fogunk fertőtleníteni minden adódó alkalommal, ebben biztos vagyok. Ez a szakember tanácsa elsődleges tanácsa! Mindannyiunkat feszítő kérdésekre kapunk választ a Semmelweis kórház főigazgatójától, kardiológusától riportunkban. Az esetszám radikális növekedését 5-6 hét múlva követi majd a halálozási adatok növekedése is, ez valószínűsíthető. Az iskolák, munkahelyek és a legérzékenyebb terület az egészségügy is bőven számolhat a kontaktok miatt kieső dolgozókkal. Nagy nehézségekkel kell majd számolni, így különösen fontos a személyes fegyelmezettség is. Sajnos az emberek veszélyérzete nagyrészt elmúlt, mivel az első hullám nem volt nagy, és most amikor jóval nagyobb hullám van és lesz, még inkább fontos lenne a személyes fegyelmezettség is. Hisz így tudjuk megelőzni a dolgozók kiesését a legfontosabb területekről, fékezni a terjedő fertőzést, és egészen addig kellene ezt kibírni, amíg a vakcina elérhetővé válik. Mik a megyei és városi adatok, mire kell különösen figyelnünk? Megtudják, ha velünk tartanak! Gratulálunk egyúttal Dr. Egri Antal infektológus, fertőző osztályvezetőnek, főorvos úrnak a megyei kitüntetéséért! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: A Gyermekek Világnapját az UNICEF, az ENSZ Gyermeksegélyezési Alapjának kezdeményezésére 1954. óta szeptember 20-án ünnepeljük. Ezen a napon a gyermekekre, elsősorban a fejlődő országok gyermekeire emlékezünk, az ő támogatásukra, jogaik védelmezésére. E napon felhívást is intéznek a világ országaihoz annak érdekében, hogy támogassák és védelmezzék a gyermekek 1959. évi ENSZ-deklarációban megfogalmazott jogait. Az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF a világon a legnagyobb, a gyermekek érdekében tevékenykedő szervezet.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Fésűs Éva: A békakirály papucsa

19:15 – Irodalom az Éterben: Móra Ferenc: Rab ember fiai; Katona József: Bánk bán

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: A férfiak eredetileg negatív anyakomplexusa 3. 1.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége